Ugrás a tartalomhoz

Eredményes évet zártak (videóval)

Mezőkövesd hírei

18 millió Ft-os eredménnyel zárta a tavalyi évet a Mezőkövesdi Víziközmű-társulat, hangzott el a szervezet május 12-én rendezett küldöttgyűlésén.

A szervezet küldöttgyűlése az elmúlt évekhez hasonlóan Vámos Zoltán elnök elmúlt év eseményeiről szóló beszámolójával kezdődött. Ennek keretében szó esett egyebek mellett a lakás-takarékpénztári (LTP-s) vagy társulati szerződések megszűnéséről, valamint megtudhattuk, hogy a középső városrészt és a Zsóri üdülőterületét illetően közel 2500 tulajdonos rendelkezik élő szerződéssel.
Második napirendi pontban a tavalyi évi eredményekkel kapcsolatos beszámolót tárgyalták meg és fogadták el a szervezet tagjai.
– A Víziközmű-társulat 18 millió Ft-os eredménnyel zárta a 2015-ös évet. A szervezet jelentős összeget kötött le és adott át az önkormányzatnak, tulajdonképpen a szennyvízberuházás finanszírozására – mondta Vámos Zoltán, a Mezőkövesdi Víziközmű-társulat elnöke.


TERVEK, FELADATOK
Harmadik napirendi pontban a 2016. év feladatairól és terveiről határoztak a küldöttgyűlés tagjai. Vámos Zoltán elmondta, hogy továbbra is Lázár Gáspárné látja el a társulattal kapcsolatos feladatokat a Közösségi Házban található irodában. Elhangzott, hogy a lakossági hozzáárulást a középső városrész esetében 2018. január 31-ig, míg a Zsóri üdülőterületen lévő ingatlantulajdonosoknak 2018. február 28-áig kell fizetniük.
Az ülés végén a középső városrésszel kapcsolatos garanciális javítások időtartamáról és folyamatáról beszéltek a jelenlévők. Kiderült, hogy a kivitelező cég szakemberei a 2013-as átadás-átvételtől számítva öt évig, azaz 2018-ig végzik a javítási munkálatokat.
– Azt kérjük a lakosoktól, hogyha a szennyvízberuházással kapcsolatba hozható hibát fedeznek fel, jelezzék személyesen a Közösségi Házban lévő irodában, vagy értesítsék a képviselőjüket – hívta fel a figyelmet Vámos Zoltán.

B. K.

Kapcsolódó hírek