Ugrás a tartalomhoz

Célba ért az MKC! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

SBS Eger Eszterházy – Mezőkövesdi KC 24-25 (11-10)

Jövőre is az élvonalban szerepelhet városunk felnőtt csapata! Kézilabdázóink szomszédvári rangadón, az Eger vendégeként aratott győzelemmel biztosították be első osztályú tagságukat a 2015-2016-os idényre.

A K&H férfi kézilabda liga 12. fordulójában a sereghajtó Egerhez látogatott együttesünk május 25-én. A találkozó mindkét fél számára nagy téttel bírt; a házigazdák a bennmaradási esélyeik megőrzéséért, míg együttesünk az első osztályú tagságuk meghosszabbításának bebiztosításáért léptek parkettre a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Az MKC helyzetét nehezítette, hogy Grigorjev bokasérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére, így kéziseink az orosz átlövő nélkül „szálltak be” a mérkőzésbe.

HULLÁMZÓ JÁTÉK A találkozó tétje rányomta a bélyegét az első percekre, ekkor a csapatok támadásban és védekezésben is sok hibával játszottak. A felek fej-fej mellett haladtak, bár rendre az MKC volt előnyben. Kézilabdázóink a 18. percben 7-6-ra, majd hat perccel később 8-7-re vezettek. A folytatásban viszont a hazaiak játszottak jobban és a szünet előtt meg is fordították az eredményt, így a Heves megyeiek mehettek minimális előnnyel a szünetre.

KIÉLEZETT VÉGJÁTÉK Fordulás után sem változott a játék képe, a csapatok óriási küzdelemben felváltva vezettek, de jelentős fórt egyik fél sem tudott felépíteni. A csapatok elsősorban a védekezésre koncentráltak és 12 perc alatt egyaránt 4-4 gólt „termeltek”, így a hazai gárda őrizgette minimális előnyét. Ezt követően Bajorhegyi begyűjtötte 3. kétpercesét is, így a játékvezetők kiállították az egriek rutinos játékosát. Ezzel együtt változás a záró negyedórában sem történt, a feszült és izgalmas találkozó utolsó 5 perce 21-21-es döntetlennél kezdődött. A végjátékot az MKC bírta jobban, kézilabdázóink egy góllal megnyerték az összecsapást és ezzel bebiztosították élvonalbeli tagságukat a jövő évre.
Együttesünk sikerének köszönhetően továbbra is a 9. helyet foglalja el a tabellán 20 ponttal. A Balmazújváros 23, az Orosháza pedig 21 ponttal áll, így Skaliczki László tanítványai akár még a 7. helyet is megszerezhetik a bajnokság végén. Az alsóház utolsó két helyén a 14 pontos PLER-Budapest, valamint a 11 pontos Eger áll.

DUPLA HAZAI A Skaliczki-fiúk legközelebb május 28-án, szombaton 18 órakor a kieső helyen álló PLER-Budapestet látják vendégül a Városi Sportcsarnokban.
Csapatunk a záró fordulóban szintén hazai környezetben lép majd parkettre a Cegléd ellen. A találkozó június 1-jén, szerdán 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Eger SBS Eszterházy – Mezőkövesdi KC 24–25 (11–10)
Eger, körcsarnok, 750 néző. V.: Herczeg, Südi
Eger: Kovács J. – Lezák 2, Dobó Zs., Bajorhegyi, Petro 6, Szűcs 1, Antl 5 (3). Csere: Radulescu (k), Takács 3 (2), Szabó P., Radcsenko 2, Padla 5, Kiss G., Kocsis Cs. Vezetőedző: Tóth Edmond
MKC: Balogh T. – Benis 3, Hajdu G. 4, Radnics 4, Antal Sz. 1, Mekaru 2, Szepesi 8 (4). Csere: Holló B. (k), Trivkovics 1, Füstös, Grünfelder, Kiss R. 2, Bozoljac, Kovács B. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 6/5, ill. 4/4
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Kizárás: Bajorhegyi (három kétperces)


Kapcsolódó hírek