Ugrás a tartalomhoz

Gyermekeink ünnepe (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ugrálóvárak, arcfestés, lufihajtogatás, cukorágyúzás, koncertek: ezek voltak az idei gyermeknap legnépszerűbb programjai. Május 29-én a Kavicsos tó- és Szabadidőparkban várták a családokat, fiatalokat.

Bár hosszú sorok kígyóztak a programoknál, a gyerekek mégis türelmesen, vidáman és mosolyogva várták meg, míg elkészült az általuk kért lufifigura, a választott minta az arcukra, a kezükre, valamint, hogy sorra kerüljenek a trambulinnál, az ugrálóvárnál, hogy kedvükre ugrálhassanak.
A kicsik idén is beülhettek a mentőautóba, felmászhattak a tűzoltóautó tetejére, megnézhették, mit is rejtenek ezek a járművek. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták az íjászkodást is, de sakkozhattak, rajzolhattak, játszhattak és kézműveskedhettek is a felállított sátrakban. A szemfüles csemeték a járókelők között kedvenc mesehőseikkel – oroszlánnal, királylánnyal, boszorkánnyal – is találkozhattak és közös fényképet készíthettek velük. Az így készített fotók beküldői között értékes ajándékokat sorsolnak majd ki.
Emellett számos színpadi produkcióval is kedveskedtek a nap ünnepeltjeinek. Felléptek a Daya Dance formációi, a Sky Dance Rock&Roll táncosai, az Eszterlánc gyermek néptáncegyüttes, valamint Mezőkövesd Majorette csoportjai is. Bognár Krisztián pedig látványos bűvészshowjával varázsolta el a gyerekeket. Az Ifjúsági Vöröskereszt tagjai elsősegély tanácsokat adtak az érdeklődőknek.
Kedvenc négylábú barátaink, a kutyusok is ellátogattak a rendezvényre, megmutatták a mezőkövesdi kutyaiskolában szerzett agility és engedelmességi tudásukat.
A gyermeknap zárásaként koncerttel várták a gyerekeket. A legkisebbeket Farkasházi Réka és a Tintanyúl szórakoztatta, a nagyobbakat pedig egy népszerű rap formáció, a Beerseewalk.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek