Ugrás a tartalomhoz

Siker és ünneplés

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest 30-25 (14-13)

Magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a PLER-Budapest ellen. Kéziseink június 1-jén fejezik be bajnoki szereplésüket a 2015-2016-os idényben.

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 13. fordulójában a kiesés elkerüléséért harcoló fővárosi alakulat látogatott Mezőkövesdre május 28-án. Csapatunk ellenben teher nélkül játszhatott, hiszen a bennmaradást az Egerben aratott sikerrel elérte.
A találkozó megkezdése előtt a szezon végén távozó Skaliczki László vezetőedzőt köszöntötték a szurkolók. A drukkerek nevében Csirmaz Csaba, a Magico Ultras egyik alapítótagja köszönte meg a mesteredző elmúlt két és fél éves munkáját.

MINIMÁLIS ELőNY Az összecsapás első szakasza hullámzóan alakult, de összességében mégis kiegyenlített játékot hozott. Az MKC 2-1-es vendégelőnynél egy 3-0-ás sorozatot produkált, melyre a látogatók ugyancsak egy triplával válaszoltak, így a 10. perc elején 5-4-re vezettek. Ezt követően a játékrész derekáig őrizgették előnyüket a vendégek, majd csapatunk az utolsó 10 percet egy 6-1-es periódussal nyitotta, ennek köszönhetően a 27. percben már 14-10-es eredménynek örülhettünk. A PLER azonban nem roppant össze, a játékrész végére egy gólra faragta hátrányát, az utolsó gólt Tóth, közvetlenül a lefújás előtt szerezte.

FÖLÉNYES HAJRÁ
A vendégek ott folytatták fordulás után, ahol a szünet előtt abbahagyták; két gyors góllal visszavették a vezetést és a 41. percig meg is őrizték. Az MKC 18-18 után ismét előnybe került, viszont a 48. percben 22-21-nél újra Hutvágner István együttesénél volt az előny. Csapatunk ezt követően zsinórban négyszer mattolta a fővárosiak védelmét és innen már nem volt visszaút. Kézilabdázóink a hajrában magabiztosan őrizgették a megszerzett két-háromgólos fórjukat, amelyre a végén még rá is tudtak tenni egy „lapáttal”.
Együttesünk sikerével továbbra is a 9. helyen áll a tabellán 22 ponttal az egyaránt 23-23 pontos Orosháza és Balmazújváros mögött. A PLER és az Eger kiesett az élvonalból.

ZÁRÁS SZERDÁN Kézilabdázóink a bajnokság zárófordulójában a Ceglédet látják vendégül Mezőkövesden. A mérkőzés június 1-jén, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest 30–25 (14–13)
Mezőkövesd, 400 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
MKC: Balogh T. – Benis 1, Antal Sz. 4, Hajdu G. 1, Mekaru 11 (4), Radnics 4, Szepesi 5 (2), Cs: Holló B. (k), Kovács B., Kovács P., Kiss R. 2, Füstös, Grünfelder 1, Trivkovics, Bozoljac 1, Horváth L. Vezetőedző: Skaliczki László
PLER: Kránitz – Sinkovits, Leimeter 1, Bakos 1, Benmiloud 5, Nagy Sz. 3, Radjenovic 2. Cs: Tóth N. (kapus), Kocsi, Bujdosó 5 (2), Tóth P., Oláh T. 6, Fiar, Vizler 2, M. Mikita, Farkas T. Vezetőedző: Hutvágner István
Hetesek: 7/6, ill. 2/2
Kiállítás: 6, ill. 8 perc


Kapcsolódó hírek