Ugrás a tartalomhoz

Szépen búcsúztak kéziseink (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 28-24 (14-11)

Nyolcadik helyen végzett városunk felnőtt csapata a K&H férfi kézilabda ligában. A Cegléd elleni összecsapással Skaliczki László Mezőkövesdtől, Molnár Ferenc az aktív játéktól búcsúzott el. (Fotók: Tóth Balázs)

A bajnokság zárófordulójában a 12. helyezett Cegléd ellen lépett pályára együttesünk június 1-jén. A csapatok elsősorban a szép búcsú reményében játszhattak, ugyanakkor az MKC győzelmével a riválisok eredményeitől függően akár a 7. helyet is megszerezhette volna. Az összecsapás több szempontból is különleges volt; a szezon után távozó Skaliczki László irányításával a 100. tétmeccsét játszotta csapatunk, míg Molnár Ferenc ezen a találkozón búcsúzott az aktív játéktól.

KÖSZÖNTÉSEK A mérkőzés megkezdése előtt elsőként Holdoner István, az MKC elnökségének nevében ajándékozta meg a távozó Skaliczki Lászlót, valamint Molnár Ferencet. Csapatunk ikonjának 23-as számú mezét a klub visszavonta, a jövőben senki sem viselheti ezt a számot a mezén.
Ezt követően a Kincsek Háza ékszerbolt felajánlásának köszönhetően Szepesi István, csapatunk házi gólkirálya vehetett át ajándékot. A szélső a tétmeccseken összesen 157 gólt szerzett. A kezdődobást az 50. születésnapját ünneplő Kovácsné Margitka végezte el.
A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a gólok felváltva estek. Együttesünk 6-6 után zsinórban kétszer is betalált, de a 21. percben újra döntetlenre álltak a csapatok, ekkor 10-10 volt az eredmény. A félidő hajrája MKC fölényben telt, Skaliczki László tanítványai ekkor a játék minden elemében a Cegléd fölé nőttek. A jó periódusnak köszönhetően háromgólos, 14-11-es előnnyel vonulhatott szünetre együttesünk.

ÉREMÁTADÓ A félidőben az MKC U23-as együttesét szólították „színpadra”, korosztályos csapatunk ugyanis bronzérmet szerzett az NB II-es felnőtt bajnokság Észak-keleti csoportjában. Csapatunk a Tiszavasvári és a Miskolc mögött végzett a 3. helyen 28 ponttal. Kéziseink 13 győzelem és 2 döntetlen mellett 7-szer szenvedtek vereséget. Az érmeket Herczeg Bélától, az MKSZ Játékvezetői Albizottságának tagjától vehették át a csapat tagjai.

FÖLÉNYES SIKER
A második felvonás Lepsényi találatával kezdődött, erre válaszként három kövesdi gól érkezett, így a 35. percben már 17-12-es előnyben voltak a mieink. A folytatásban feljavultak a vendégek, de ez csak ahhoz volt elegendő, hogy ne nőjön tovább a különbség. Az utolsó 15 perc 21-17-es állásnál kezdődött, és ezután ismét pontosabban játszott az MKC, melynek eredményeként az 51. percben 24-17-es vezettek kéziseink. Az összecsapás hajrájában ugyan faragott hátrányából a vendéggárda, de a kövesdi győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.
Csapatunk ragyogó teljesítményt nyújtott az alsóházban; a Mezőkövesd 8 győzelem és 4 döntetlen mellett, mindössze kétszer kapott ki, így a rájátszás legeredményesebb együttese lett. Az alsóházban a Balmazújváros végzett az élen 25 ponttal, a Mezőkövesd 24, az Orosháza 23, míg a Gyöngyös 22 pontot szerzett. őket a Komló 20, a Cegléd 17 egységgel követi, míg kieső helyen a 15 pontos Eger és a 14 pontos PLER-Budapest végzett.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 28-24 (14-11)
Mezőkövesd, 650 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
MKC: Balogh – Benis (1), Hajdu (2), Radnic (4), Antal (3), Grigorjev (1), Szepesi (6/2). Csere: Holló (k), Kovács B. (1), Kiss R. (1), Füstös (1), Grünfelder (4), Mekaru (-), Trivkovic (2), Bozoljac (-), Molnár (2). Vezetőedző: Skaliczki László.
Cegléd: Mojsilov – Megyeri (1), Perisic (2), Bíró (4), Grbovic (1), Andelic (4), Hódi (4). Csere: Bősz (k), Abramovic (k), Országh (1), Tóth N. (-) Karanovic (-), Kun (2), Sipeki (-), Borsos (-), Lepsényi (5). Vezetőedző: Jakab László.
Kiállítások: 2 perc, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/0.

Kapcsolódó hírek