Ugrás a tartalomhoz

Jól végződött egy óvatlan helyi lakos megkárosítása

Mezőkövesd hírei

Gyenes István c. rendőr főtörzszászlóst, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nyomozóját 2016. május 12-én Mezőkövesden, idős korú sértett sérelmére megvalósított lopás vétségének elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy felderítése és elfogása érdekében nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért Papp Károly rendőr altábornagy országos rendőr-főkapitány 2016. június 2-án elismerésben részesítette.

Gyenes István c. r. ftzls. május 12-én munkából hazafelé tartott a László Károly úton mikor észrevette, hogy az egyik családi ház udvarára bement F. Pné bogácsi lakos, akit korábbi bűnözői múltja alapján jól ismert. A rendőr kolléga azonnal értesítette a szolgálatban lévő járőröket és közösen még a helyszínen, a sértett lakásában az ágy alatt megbújt elkövetőt elfogták, és átvizsgálása során 41.000 Ft készpénzt találtak nála.

A gyanúsított a sértett figyelmetlenségét és óvatlanságát kihasználva jutott be nyitott kapun és bejárati ajtón keresztül a házba úgy, hogy az ott élő nyugdíjas hölgy mindezt nem vette észre. Az eltulajdonított 41.000 Ft készpénzt a bejárati ajtó melletti kisszekrényre helyezett pénztárcából vette el.

A sértett a rendőrök megjelenésekor ijedten vette tudomásul a tényt, hogy házában idegen személy tartózkodhat és pénztárcáját megnézve, ekkor vette észre pénze eltűnését, de kis idő elteltével örömmel vette át a visszaszolgáltatott összeget.

A Rendőrség a gyanúsítottal szemben lopás vétsége miatt folytat eljárást.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság


Kapcsolódó hírek