Ugrás a tartalomhoz

Találkozó Endrei Judittal (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Endrei Judit tartott író-olvasó találkozót városunkban június 7-én. Az eseményen az egykori televíziós személyiség hetedik, Korhatártalanul - 50 után is aktívan című könyvét is bemutatták.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. Városi Könyvtára minden évben programot szervez az Ünnepi Könyvhét alkalmából. Ez alkalommal Endrei Judit volt a vendégelőadó, akivel Varga Tamás beszélgetett.
Az esemény elején Juhász Mónika, a könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Varga Tamás mutatta be röviden a találkozó vendégét.
Endrei Juditot 1976-ban a Magyar Televízió bemondójaként ismerte meg az ország. A médiában eltöltött 22 év alatt közreműködött például a Homokóra, az Ablak, a TV-Híradó, az MTV Plusz ,a Gólyahír, a Paraván az Át-Állás, a Tízórai és még sok más műsor, dokumentumfilm elkészítésében.
1998-ban, a televíziós munkájának befejezését követően kezdett el foglalkozni az írással, első kötete 2000-ben jelent meg Anno 2000-Ezredvégi kaleidoszkóp címmel. Ezt követően még 5 könyvét adták ki, a legutolsót 2015-ben Korhatártalanul – 50 után is aktívan címmel.
– A könyvben igyekeztem, ennek a szerteágazó témának minden, számomra fontos szegmensével foglalkozni. Így például az egészséges életmódról, az önbizalomról is írok benne. 50-en túl hajlamosak vagyunk arra, hogy elveszítsük az erőnket, a hitünket. A kötet segít egy új, pozitív gondolkodásmód kialakításában, új út, küldetés megtalálásában, új lehetőségeket mutat fel az olvasó számára. Emellett a generációk együtt, valamint üres a fészek témát is feldolgozom, hiszen ez a korosztály már megéli azt, hogy a gyerekek kirepülnek a fészekből, egyedül maradnak. A kötet nagy ereje azt gondolom az, hogy a lelki egészségünkhöz, a lelki egyensúlyunk kialakításához ad támaszt, segítséget – emelte ki Endrei Judit.
Az új kötet mellett Endrei Judit televíziós munkásságáról, az írással való kapcsolatáról is beszélgettek. 

M. Zs.

Kapcsolódó hírek