Ugrás a tartalomhoz

Lezárták az évet (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Eredményesen szerepelt a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a 2015-2016-os idényben. A klub évértékelővel egybekötött évzáró bankettjét június 8-án rendezték meg.

A Millennium Étteremben megtartott eseményen elsőként Mata Tibor, az MKC elnöke értékelte az évet. Kiemelte, hogy a csapat várakozásokon felül teljesített, hiszen az alsóházi rájátszásban a legtöbb pontot szerezve érte el a 8. helyezést, így a bajnokság stabil középcsapatává nőtte ki magát. Örömét fejezte ki a Magyar Kupa szerepléssel kapcsolatban is, hiszen Skaliczki László vezetésével ismét eljutott a négyesdöntőig együttesünk, ahol idén a 4. helyen végzett. A szakember köszönetet mondott többek között a játékosoknak, a szakmai stáb tagjainak a kiemelkedő eredményekért, és mindenkinek megköszönte a támogatását.
A klubvezető ezt követően a csapat és a szakmai stáb tagjainak teljesítményét méltatta, valamint mindenkit megajándékozott.
Skaliczki László értékelésében szintén eredményesnek ítélte a szezont, dicsérte a játékosok egész éves munkáját és hozzáállását. A szakember szintén kiemelte a rájátszásban és a Magyar Kupa sorozatban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Zárásként mindenkinek megköszönte a munkáját, aki segítséget nyújtott a működéshez, a színvonalas munkához, és az eredményes szerepléshez, majd sok sikert kívánt a Mezőkövesdi KC-nak, valamint utódjának, Molnár Ferencnek.

A JÖVőRőL Ezt követően Mata Tibor ismertette a játékoskeret alakulását. A klubvezető örömét fejezte ki, hogy játékosok zömében együtt maradnak, amely jó alapot adhat az eredményes szereplésre. Elmondta, hogy Mezőkövesden folytatja pályafutását Holló Balázs, Szepesi István, Tomislav Radnic, Darkó Trivkovic, Alexey Grigorjev, Grünfelder Péter, Kiss Roland és Kovács Bence. A távozók között van Benis Bence, Dusan Bozoljac, Antal Szabolcs, Hajdu Gábor, valamint a két csurgói kölcsönjátékos, Füstös Attila és Balog Tibor, míg Molnár Ferenc befejezte játékos pályafutását. Érkezők között egyelőre egy jobbszélső, Nagy Norbert szerepel, de a névsor napokon belül bővülhet. A tervek között egy kapus, egy jobbszélső, egy átlövő és egy beálló is csatlakozhat, valamint Hajdu helyére is keresnek játékost.

ÚJ CSARNOK Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester gratulált a csapat szerepléséhez, elmondta, hogy a klub a jó eredményekkel az MKC, és városunk hírnevét is öregbíti. Köszönetet mondott többek között Skaliczki Lászlónak, a szakmai stáb tagjainak és a klub játékosainak is a nagyszerű teljesítményért.
A városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat továbbra is a csapat mögött áll, a jelentős anyagi támogatás mellett hamarosan egy új kézilabda munkacsarnok létesülhet Mezőkövesden. A Magyar Kézilabda Szövetség jóváhagyása után a képviselő-testület hamarosan döntést fog hozni a helyszínről.
Kiemelte, a város számára azért is fontos a kézilabda támogatása, mert a fiatalokat rendszeres testmozgásra, sportolásra ösztönzi, ezáltal egészséges sportemberek válhatnak belőlük. Végezetül jó pihenést, a következő szezonra pedig eredményes munkát és sok sikert kívánt mindenkinek.
Az évzáró végén Kolodzey Tamás, a megyei napilap tudósítója köszöntötte a búcsúzó Skaliczki Lászlót.

B. K.

Kapcsolódó hírek