Ugrás a tartalomhoz

Az ország legjobb pálinkái (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Főzőmesterek Kft. kapta Mezőkövesd Város különdíját a 2016-os Pálinka Országkóstoló rendezvénysorozat díjkiosztó ünnepségén.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Pálinka Nemzeti Tanács az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyt, amit tavaly óta a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt programjával, a Nemzeti Pálinkakiválóság Programmal együtt tartanak.
A versenynek idén május 31-e és június 2-a között Mezőkövesd adott otthont, ahol Magyarország pálinkakiválóságain túl hazánk legeredményesebb pálinkafőzdéjét és az ország legjobb pálinkáját is kiválasztották. A megméretésre rekordszámú, 51 kereskedelmi főzde összesen 327 pálinkával nevezett be.


DÍJKIOSZTÓ
Budapesten, az Országházban rendezett díjkiosztón ünnepi beszédet mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár, valamint Mihály László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke június 21-én.
Ezt követően többek között a legjobb pálinkák készítői, a verseny szervezésében kiemelkedő munkát végzők vehettek át díjakat, elismeréseket. Számos elismerésen túl díjat kapott a legeredményesebb pálinkafőzdének választott Árpád és Vadász Pálinkák – Kisrét Manufaktúra Kft. A cég által készített prémium piros vilmoskörte pálinka pedig kiérdemelte az ország legjobb pálinkája címet. A szakmai zsűri idén 172 nedűt ítélt pálinkakiválóságnak, tavaly 107 pálinka kapta meg ezt az elismerést.
Az idei verseny házigazdájának, Mezőkövesdnek a különdíját dr. Szóráth Judit a Főzőmesterek Kft. tulajdonosa vehette át dr. Fekete Zoltán polgármestertől. A program keretében jutalmazták a verseny szervezésében közreműködő cégeket, személyeket is.
Az ajándékokat matyómintás táskában vehették át a díjazottak.
Az ünnepségen Vargáné Pap Edina népdalcsokrát is meghallgathatták a jelenlévők.

B. K.

Kapcsolódó hírek