Ugrás a tartalomhoz

Matyó örökségünk fotókon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megnyílt a Matyó örökségünk című, a Matyó Fesztiválhét alkalmából meghirdetett fotópályázat anyagából összeállított kiállítás június 23-án.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. Matyó örökség címmel hirdetett fotópályázatot, amelyre két –, „Hagyományaink” és „Épített értékeink” – kategóriában és két – ifjúsági és felnőtt – korcsoportban várták a pályaműveket.
A pályázatra 12-en küldték el munkájukat. Az ifjúsági kategóriában egy, míg a felnőttek mezőnyében 11 induló volt, akik összesen 69 fotót küldtek be, amelyek bemutatják Mezőkövesd épített és kulturális örökségét. A beérkezett munkákat két rajztanár, Murányi Klucsik Judit, Jacsó Balázs és Molnár Zsanett, a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft. munkatársa értékelte.
A június 23-ai ünnepségen Kiss Kata művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket, majd Molnár Zsanett, a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft. munkatársa, a zsűri tagja nyitotta meg a tárlatot és adta át a helyezetteknek járó oklevelet és ajándékutalványokat.
Ifjúsági kategóriában a legjobb alkotásért járó oklevelet és ajándékutalványt Lázár Endrének ítélte oda az értékelő bizottság. A Hagyományaink kategóriában első helyet ért el Birinyi-Bán Erika, második lett Bollók-Kovács Kinga, a harmadik helyet pedig Kovács László számára ítélték oda.
Épített értékeink kategóriában Köteles Józsefné munkájával első helyezést ért el. A kategória második helyezettje Lázárné Csirmaz Henriett lett, míg a harmadik helyezettnek járó jutalmat Bán Anita vehette át.

B. K.


Kapcsolódó hírek