Ugrás a tartalomhoz

Cél: az egyszerűbb és gyorsabb ügyintézés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A kormány kiemelt projektjének köszönhetően 2018-tól egy helyen intézhetjük majd az összes közigazgatási ügyünket: új járási központ épül Mezőkövesden. (Látványterv: Morál-ép Kft.)

Az elmúlt években fokozatosan átalakult hazánk közigazgatási rendszere. Egyebek mellett létrejöttek a járások, a kormányablakok révén pedig tovább egyszerűsödött az ügyintézés.
A kormány 1,2 milliárd forintot különített el az ország 2017-es költségvetésében a mezőkövesdi székhellyel megépülő közigazgatási centrum kialakítására. Az komplexum a régi ruhaipari szövetkezet felújításra kerülő épületében kap majd helyet.
– Jelenleg 6-7 helyszínen működnek ügyfélfogadási pontok a városban – a foglalkoztatási osztály, az okmányiroda, a kormányablak, a földhivatal, a gyámhivatal, a népegészségügyi és állat-egészségügyi osztály –, az új centrum megépülését követően az összes iroda egy épületbe költözik. Ennek köszönhetően egy helyen érhetik el majd az állampolgárok a Járási Hivatalhoz tartozó osztályok összes szolgáltatását – emelte ki Kerékgyártó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatalának vezetője.
A beruházás jelenleg az előkészítési szakaszban tart és a tervek szerint 2018 elejére készül el.

M. Zs.


Kapcsolódó hírek