Ugrás a tartalomhoz

Megvan az első pont (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 2-2 (1-0)

Ellentétes félidőket követően pontosztozkodással zárult az újoncrangadó, az OTP Bank Liga nyitófordulójában. Labdarúgóink remekül hajráztak, akár a győzelmet is megszerezhették volna az utolsó percekben. (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

Az első osztályú pontvadászat nyitányán a tavaly még másodosztályban vitézkedő együttesek csaptak össze július 16-án Mezőkövesden. A felek eddig négyszer találkoztak egymással bajnoki mérkőzésen. Hazai szempontból két döntetlen és két vereség volt a mérleg, tehát labdarúgóink korábban még nem tudták legyőzni tétmeccsen a kisalföldi alakulatot. Az összecsapásra mintegy 2550 néző látogatott ki a Városi Stadionba.


KÖVESDI FÖLÉNY
Pintér Attila gárdája az első félidőben nagy fölényben futballozott és már a 6. percen közel járt a vezetés megszerzéséhez. Egy lendületes akció végén Sós kapott remek labdát, majd egy csel után 16 méterről lőtt, Sebők vetődve ütötte ki a kapu jobb oldalába tartó lövést. Öt perccel később Nicorec kínálta meg éles szögből a gyirmóti hálóőrt, aki ezúttal lábbal hárított. A túloldalon Simon András tüzelt távolról a 19. percben, megpattanó kísérlete kevéssel kerülte el a kövesdi ketrecet. Két perccel később Nicorec remek beadása után az utolsó pillanatban tisztázott Szekeres a berobbanó Strestik elől. Újabb két perc elteltével azonban sikerült megszereznünk a vezetést. Orosz ugratta ki nagyszerű ütemben Strestiket, aki miután elhúzta a játékszert a kivetődő Sebők mellett, higgadtan a bal alsó sarokba helyezett. A záró negyedórában kevesebb esemény történt, A 32. percben Simon András fejese szállt a kövesdi kapu fölé, míg 10 perccel ez követően Sós távoli löketét hárította magabiztosan Sebők.

REMEK HAJRÁ Fordulás után átvették a játék irányítását a vendégek, akik hosszú ideig nem tudtak helyzetet kialakítani a fegyelmezetten és határozottan játszó csapatunk kapuja előtt. Pintér Attila menet közben cserékkel igyekezett frissíteni, viszont az egyenlítést ezzel együtt nem sikerült megakadályozni. A 68. percben egy jobb oldali sarokrúgás után Lengyel helyezkedett jól középen és 4 méterről a kapu közepébe lőtt. A látogatók lendületben maradtak a folytatásban is és a 78. percben nagy ziccert alakítottak ki, de Simon András közeli lövésénél Dombó lábbal hárított. A szöglet után Máté előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség, azonban a támadó nem találata el a kaput 3 méterről. A gyirmóti fölény a 86. percben ismét góllá érett, ekkor Devecseri röviden hazafejelt labdáját Vass „stukkolta” át a kapujából kifutó Dombó fölött. A vendégek azonban nem örülhettek sokáig, ugyanis egy perccel később Fótyik kitűnő beadását Strestik csúsztatta fejjel mesterien a kapu bal oldalába mintegy 8 méterről. Labdarúgóink nem sokkal később a győzelmet is megszerezhették volna, viszont Vági lefejelt labdáját Pauljevic 13 méterről kevéssel a kapu mellé bombázta. A remek iramú, élvezetes összecsapáson a látottak alapján igazságos döntetlen született.

SOPRONBA LÁTOGATUNK Együttesünk legközelebb a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapatához látogat. A vasi gárda stadionjának felújítása miatt a felek Sopronban fognak találkozni. A bajnoki találkozó július 23-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Soproni Városi Stadionban.

B. K.

További eredmények:

Ferencvárosi TC -  Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (3-0)
Újpest FC – Budapest Honvéd FC 0-2 (0-2)
Videoton FC – DVTK 1-2 (1-2)
MTK Budapest – Vasas FC 0-1 (0-0)
DVSC-TEVA – Paksi FC 1-1 (1-0)

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry FC - Gyirmót FC Győr 2-2 (1-0)
Városi Stadion, 2548 néző, vezette: Vad II (Viszokai, ifj Varga G.)
Mezőkövesd: Dombó -Vági, Szeles, Devecseri, Fótyik -Egerszegi, Nicorec, Sós (Pauljevic, 77.p.) Bacelic-Grgic (Tóth B., 55.p.), Orosz M. (Baracskai 65.p.), Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila
Gyirmót: Sebők -Szekeres A., Balogh B., Présinger, Lengyel -Filkor (Máté, 60.p.), Kiss M., Madarász, Vass P. -Szegi (Nagy O., 71.p.), Simon An. (Simon At., 84.p.). Vezetőedző: Urbányi István
Gólok: Strestík 2' (23.p., és 88.p.), illetve Lengyel (67.p), Vass P. 86.p.)

Kapcsolódó hírek