Ugrás a tartalomhoz

Félúton a patakrekonstrukció

Mezőkövesd hírei

A Kánya-patak belterületi szakaszának mintegy felét már lebetonozták, az egy harmadán pedig már a betonelemek kihelyezése is megtörtént.

A „Kánya-patak középső szakaszának rekonstrukciója” című projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával jöhetett létre. A kivitelező cég mintegy 2 hónapja átvette a munkaterületet és elkezdte a munkát. Az elmúlt időszakban a patakmeder belterületi szakaszán kivágták a vízfolyást akadályozó növényzetet, valamint a  hidak és az átereszek tisztítása is megtörtént. A kivitelező cég azóta is teljes kapacitással dolgozott az érintett területen.
Jelenleg már az egész belterületi szakaszon, illetve a külterületi szakasz egy részén folynak a munkálatok.  Folyamatosan zajlik a földmunka, a kavicságyazat, valamint a kavicságy tetejére kerülő betonburkolat elkészítése. Ezzel párhuzamosan megtörténik az oldalsó betonelemek mederbe való beemelése is.
A gyors és szakszerű kivitelezésnek köszönhetően a Kánya-patak belterületi medrének a felét már lebetonozták, valamint a szakasz egy harmadában a betonelemek is a helyükre kerültek. A külterületi rész 1/3-án végeztek a fairtással, ahol ezután elkezdődhetett a mederkotrás.

Kapcsolódó hírek