Ugrás a tartalomhoz

Elkezdték a munkát

Mezőkövesd hírei

Július 20-án megkezdte a felkészülést a Mezőkövesdi KC NB I-es felnőtt csapata. Kézilabdázóink az új vezetőedző, Molnár Ferenc irányításával vágtak bele a munkába.

Megbeszéléssel indult a felkészülés az MKC felnőtt csapatának számára a Városi Sportcsarnokban, ahol elsőként Mata Tibor elnök köszöntötte a játékosokat.

ELVÁRÁSOK A klubvezető elmondta, hogy a több mint egy hónapos pihenőt követően újra elkezdődik a munka a játékosok számára. Kiemelte, hogy szerencsére nem a nulláról kell kezdeni az építkezést, hiszen a tavalyi csapat kerete zömében együtt maradt. Örömét fejezte ki, hogy olyan játékosokat sikerült Mezőkövesdre szerződtetni, akik nagy ambíciókkal érkeztek. Reményét fejezte ki, hogy mindenki teljesíteni tudja majd a saját maga elé kitűzött célokat és hasznos tagjai lesznek a csapatnak. A játékosokat arra kérte, hogy tegyenek meg mindent az edzéseken, meccseken és a magánéletben is azért, hogy az MKC eredményesen szerepeljen a következő évben is. A szakmai stábtól pedig ugyanazt a precíz, odaadó munkát várja el, ami eddig is jellemezte a stáb tagjait.

ÁTALAKULÓ BAJNOKSÁG Molnár Ferenc vezetőedző elmondta, nagyon bízik benne, hogy a játékosok között jó lesz a kapcsolat és jó közösséget fognak alkotni.
A bajnoki rendszer átalakul a következő évben. A Veszprém végig részt vesz a 14 csapatos küzdelemsorozatban, emellett nem lesz rájátszás, így összesen 26 találkozó vár majd a résztvevőkre a pontvadászatban. Molnár Ferenc az átszervezéséről elmondta, hogy a rájátszás megszüntetése miatt nehéz év vár a csapatra, ugyanis az elhullajtott pontokat sokkal nehezebb lesz visszaszerezni. Hozzátette, éppen ezért különösen fontos szerepe lesz a megfelelő fizikai felkészülésnek és a jó formaidőzítésnek.

FELKÉSZÜLÉSRőL Ezt követően a felkészülés menetéről tájékoztatta a jelenlévőket. A keret tagjai az első napokban felméréseken vesznek részt, majd július 25-étől egyhetes edzőtáborba vonulnak Törökszentmiklósra, ahol napi három foglalkozás szerepel majd a programban. Az edzőtábor zárásaként az NB I/B-ben szereplő Békés vendégeként játszik majd tesztmeccset a csapat.
Együttesünk a tervek szerint 11 edzőmérkőzést játszik majd le a felkészülési időszakban. A programban egy orosházi torna is szerepel augusztus 26-a és 28-a között. Az első hazai edzőmérkőzést a másodosztályú Ferencváros ellen, augusztus 3-án fogja majd lejátszani Molnár Ferenc együttese.
A bajnokság várhatóan szeptember 10-én kezdődik, amikor is a szomszédvár Eger látogat majd Mezőkövesdre.

B. K.

Kapcsolódó hírek