Ugrás a tartalomhoz

Pontszerzés sopronban (videóval)

Mezőkövesd hírei

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata a Haladás vendégeként az OTP Bank Liga 2. fordulójában július 23-án. (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

Az első osztályú pontvadászat hétvégi játéknapján Sopronba látogatott Pintér Attila együttese, ugyanis a vasi gárda a szombathelyi stadion építése miatt a hűség városában fogadja ellenfeleit ebben az évben. A felek eddig két tétmérkőzést játszottak egymással, és mindkétszer a dunántúliak nyertek, így csapatunknak volt törleszteni valója ellenfelével szemben.

KÉT GÓL Az összecsapás rosszul kezdődött számunkra, ugyanis a hazaiak már 8. percben vezetést szereztek. Ekkor Rácz végzett el egy szabadrúgást a kaputól mintegy 40 méterre. A középpályás beívelésére ugyan többen is elindultak, de a labda végül érintés nélkül pattant a jobb felső sarokba. A gól után is lendületben maradtak a zöld-fehérek, de kevés lehetőséget tudtak kialakítani a masszívan védekező együttesünk kapuja előtt. A 19. percben Rácz tüzelt kevéssel a jobb felső sarok mellé 11 méterről, míg a 34. percben Halmosi 14 méteres bombája kerülte el a ketrecet. Öt perccel a szünet előtt viszont megszületett az egyenlítőgólunk, amikor is Gohér remek 20 méteres szabadrúgása talált utat a bal alsó sarokba.

KÜZDELEM ÉS KIÁLLÍTÁS Fordulás után is mezőnyfölényben futballoztak a szombathelyiek, mégis csapatunk előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de Strestik remek cselsorozat végén 15 méterről néhány centivel a kapu mellé helyezett a 62. percben. A túloldalon Gaál veszélyeztetett, de kísérlete a keresztléc felett hagyta el a játékteret. Három perccel később ismét Gaál került helyzetbe, lövése ezúttal a jobb sarok mellett landolt. Negyedórával a mérkőzés vége előtt óriási lehetőséghez jutott a Haladás, azonban Iszlai közeli löketét Tujvel lábbal védte. Egy perccel később a hazaiak végeztek el szabadrúgást, amikor is Tóth lépett ki idő előtt a sorfalból, amiért sárga lapot kapott és miután neki ez már a második volt, a játékvezető kiállította. A házigazdák a folytatásban is nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzéséért, de együttesünk végig stabilan játszott, így értékes pontszerzéssel zárta a soproni „kirándulást”.

VASÁRNAP DUNAÚJVÁROSBAN Labdarúgóink legközelebb ismét idegenben, az MTK Budapest vendégeként lépnek majd pályára. A bajnoki találkozót július 31-én, vasárnap 18 órától rendezik meg a Dunaújvárosi Stadionban.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Sopron, 1200 néző, vezette: Andó-Szabó (Erős, Szalai)

Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Overgoor (Németh, 80.p.), Iszlai – Gaál, Rácz (Jancsó, 80.p.), Halmosi – Ars (Williams, 60.p.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Molnár, 61.p.), Tóth B., Nicorec (Pauljevics, 52.p.) – Kink (Orosz, 70.p.), Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólok: Rácz B. (8. p.), ill. Gohér G. (41. p.)
Kiállítva: Tóth Bence (76.p.)

Kapcsolódó hírek