Ugrás a tartalomhoz

Bravúros győzelem (videóval)

Mezőkövesd hírei

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Megszerezte első győzelmét az OTP Bank Ligában városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink Tarmo Kink találatával, az MTK Budapest vendégeként diadalmaskodtak és már a 4. helyen állnak a tabellán. (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

A bajnokság harmadik fordulójában nehéz találkozó várt Pintér Attila együttesére, hiszen a tavalyi évet 4. helyen záró, az Európa Ligában két körig jutó fővárosiak fogadták csapatunkat július 30-án. A kék-fehérek stadionjának újjáépítése miatt a felek Dunaújvárosban találkoztak, ahová mintegy 70-80 kövesdi drukker utazott el a helyszínen buzdítani csapatunkat.
Az első percekben fölényben futballoztak a hazaiak, akik a 8. percben nagyon közel jártak a vezetés megszerzéséhez. Ekkor Vass tüzelt távolról, de bombája Tujvel védését követően a felső lécen csattant, míg a kipattanót Gera elől az utolsó pillanatban sikerült kivágni. Az első 10 perc után sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, jobbára a két 16-os között pattogott a labda. A 23. percben Kanta szabadrúgását öklözte ki Tujvel, majd 4 perccel később Korozmán lövését hárította szögletre együttesünk hálóőre. A rosszul sikerül sarokrúgást követően egy villámgyors kontrát vezetett csapatunk, Sós beadása után Pauljevics kísérletét óriási bravúrral piszkálta ki Hegedűs a jobb alsó sarok elől.

KINK GÓLJA A szünetben kettős cserét hajtott végre Pintér Attila, aki Bacelic-Grgic mellett Nicorecet is pályára küldte. Csapatunk fordulás után bátrabban és veszélyesebben futballozott, aminek az 59. percben meg is lett az eredménye. Egy formás akció végén Gohér élesen belőtt labdáját Kink pörgette elegáns mozdulattal a kapu bal oldalába. Öt perccel később Nicorec duplázhatta volna meg az előnyt, de egy szögletet követően a kapu fölé bólintott. A 72. percben ismét nagy lehetőség adódott együttesünk előtt a gólszerzésre, azonban előbb Frőhlich, majd  Egerszegi sem tudta bevenni a hazai kaput. Három perccel ezután labdát szerzett együttesünk, majd a villámgyors akció végén Frőhlich bombázott a keresztléc fölé. A ráadásban még Vass lövése jelentett veszélyt, de kísérlete elzúgott a a bal alsó sarok mellett. Az utolsó pillanatban pedig Bacelic-Grgic közeli próbálkozását hárította Hegedűs, így végül csapatunk egy góllal, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

NEGYEDIK HELY A Mezőkövesd Zsóry a győzelemnek köszönhetően már a 4. helyen áll a tabellán 5 ponttal. Az élen a Ferencváros és a Vasas áll egyaránt 9-9 egységgel, a Diósgyőr 6 ponttal foglalja el a 3. pozíciót.
Együttesünk legközelebb hazai pályán, a DVSC-TEVA csapatát látja vendégül. Az összecsapás augusztus 7-én, vasárnap 18 órakor kezdődik majd a Városi Stadionban.

ÚJ JÁTÉKOS Együttesünk kerete új labdarúgóval bővült, ugyanis Mezőkövesdre igazolt Jan Vosahlík. A 27 esztendős, korábbi cseh utánpótlás válogatott támadó pályafutásának legnagyobb részét a cseh első osztályban töltötte. Játszott a Jablonec és a Slavia Praha csapataiban, míg legutóbb kölcsönben a Pribram gárdáját erősítette. A cseh élvonalban 186 mérkőzésen lépett pályára és 16 gólt lőtt. A rutinos játékos fél + egyéves szerződést kötött csapatunkkal.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Dunaújváros, 300 néző, vezette: Solymosi
MTK: Hegedűs – Baki, Hrepka (Szatmári L. 69.p.), Gera (Varga Sz. 57.p.), Kanta, Mato, Vadnai, Poór, Vass Á., Vogyicska (Szatmári I. 57.p.), Korozmán. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Mezőkövesd: Tujvel – Gohér, Devecseri, Hudák, Vági, Pauljevics, Egerszegi, Kink, Hegedűs (Nicorec 46.p.), Sós (Bacelic-Grgic 46.p.), Srestík (Frőhlich 66.p.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gól: Tarmo Kink (59.p.)

Kapcsolódó hírek