Ugrás a tartalomhoz

Fordulatos mérkőzés, igazságos döntetlen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyösi KK 23-23 (13-10)

Igazságos döntetlen született a szomszédvári presztízsrangadón. A Mezőkövesdi KC fordulatos mérkőzésen osztozott meg a pontokon a Gyöngyössel.

 

Kézilabdázóink két győztes edzőmérkőzéssel a hátuk mögött várhatták a harmadik, augusztus 10-én rendezett felkészülési találkozót, míg a Mátra-aljai gárda a Balmazújváros ellen elszenvedett négygólos vereség után a második fellépésére készült.

 
 
KÖVESDI FÖLÉNY A találkozó remekül kezdődött, Molnár Ferenc együttese védekezésben és támadásban is meggyőző teljesítményt nyújtott az első percekben. Csapatunk elől eredményesen játszott, míg a kapuban Kovács átlövéseket és ziccereket is hárított, így a 8. percben 4-1-re vezettek kéziseink. Az MKC a folytatásban is uralta a mérkőzést, a 11. percben 6-1, míg a 18. percben Vukic betörésből szerzett találata után 9-4 állt az eredményjelzőn. Együttesünk ezután hullámvölgybe került, a látogatók hét perccel a szünet előtt Németh találatával egy gólra, 10-9-re felzárkóztak. A hajrá azonban ismét a Molnár fiúknak sikerült jobban, együttesünk 13-10-es előnnyel vonulhatott szünetre.

REMEK HAJRÁ Fordulás után a vendégek játszottak jobban, ezzel együtt a 36. percben Kiss emberhátrányban szerzett találata után 14-12-re még az MKC vezetett. Védekezésben továbbra is stabilan játszott együttesünk, viszont a támadójáték akadozott, ezért fokozatosan csökkent a különbség a felek között. A vendégek Reznicek 46. percben lőtt góljával ledolgozták hátrányukat, majd a vezetést is átvették. Debre Viktor együttese három perccel a lefújás előtt már háromgólos, 23-20-as fórban volt, így eldőlni látszott az összecsapás. Kézilabdázóink azonban nem adták fel, felzárkóztak, majd Grünfelder remek lövésével kiegyenlítettek fél perccel a meccs vége előtt. Miután a Heves megyei gárda nem tudott betalálni az utolsó támadásból a fordulatos, izgalmas és jó iramú összecsapás döntetlennel zárult.

SűRű MENETREND Csapatunk legközelebb ismét Mezőkövesden lép majd parkettre felkészülési mérkőzésen, méghozzá az NB I/B-s Nyíregyháza ellen. Az összecsapás augusztus 12-én, pénteken 18 órakor kezdődik szintén a Városi Sportcsarnokban.
Együttesünk augusztus 21-én, vasárnap a Telekom Veszprémet látja majd vendégül Mezőkövesden. A bajnoki mérkőzés 18 órakor kezdődik ugyancsak a Városi Sportcsarnokban.
Az MKC a két hazai összecsapás között még Gyöngyösön játszik egy edzőmeccset, augusztus 17-én, szerdán 17.30-tól.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - B.Braun Gyöngyösi KK 23-23 (13-10)
Mezőkövesd, 80 néző, vezette: Dobrovits, dr. Tájok
Mezőkövesd: Kovács J. - Vaskó, Grigorjev 2, Radnics 2, Selvasjuk 3, Vukics 7, Szepesi. Csere: Holló B. (k), Kiss R. 7 (5), Kovács B., Grünfelder 1, Trivkovics, Gulás 1, Pordán G., Nagy N., Fábián. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Gyöngyös Ivanisevics - Duris, Reznicek 2, M. Mikita, Urbán, Hegedűs, Kovacsics 1 (1). Csere: Hudák, Holló M. (kapusok), Ország, Németh 3, Lele 4 (1), Sipeki, Keresztes, Juhász K. 4, Rasic 3, Rodolfo 2, Jóga 2. Vezetőedző: Debre Viktor
Hetesek: 6/5, ill. 2/2
Kiállítás: 2, ill. 6 perc

Kapcsolódó hírek