Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos siker – Jön a Veszprém (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Nyíregyházi SN 31-25 (15-16)

Hatgólos győzelmet aratott városunk NB I-es felnőtt csapata a Nyíregyháza ellen rendezett felkészülési találkozón. Kézilabdázóink vasárnap már tétmérkőzésen lépnek pályára, méghozzá hazánk legerősebb klubcsapata, a Telekom Veszprém ellen.


Molnár Ferenc együttese a másodosztályú szabolcsi gárdával találkozott augusztus 12-én. Csapatunk a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta, ezt megelőzően két győzelmet (Békés, FTC) és egy döntetlent (Gyöngyös) értek el Szepesiék a ráhangolódási időszakban rendezett összecsapásokon.
 
AKADOZÓ JÁTÉK A meccs elején a vendégek játszottak pontosabban, és az első tíz percben folyamatosan előnyben voltak. Az MKC a játékrész derekán rövid időre átvette ugyan a vezetést, de 9-9 után Vasas vezérletével zsinórban négy gólt lőttek a nyírségiek, így a 22. percben 13-9-es nyíregyházi előnyt mutatott az eredményjelző. Kézilabdázóink sok hibával játszottak, de a hajrában összekapták magukat. Kiss találatával sikerült kiegyenlíteni a 28. percben, viszont az utolsó találatot a jól és eredményesen játszó Vasas szerezte, ennek köszönhetően egygólos nyíregyházi vezetésnél pihenhettek meg csapatok.

LENDÜLETBEN Az MKC szünet után is lendületesen és bátran játszott, ezért néhány perc alatt megfordította az eredményt. Ezzel együtt csak a 38. percben sikerült meglépni először két góllal, ekkor 21-19 volt az állás. A vendégek a folytatásban is szívósan és fegyelmezetten játszottak, de nem tudták csapatunkat megállítani. Együttesünk jó ritmusban kézilabdázott és egyre nagyobb fölényt harcolt ki, ez pedig a mérkőzés alakulásában is meglátszott, a 48. percben 26-22-re vezettek a Molnár-fiúk. Kézilabdázóink a záró 10 percben mindössze 3 találatot engedélyeztek a szabolcsiaknak, miközben az előnyt tovább tudták növelni, így összességében fölényes, hatgólos győzelmet arattak.

EDZőMECCS UTÁN VESZPRÉM Csapatunk legközelebb Gyöngyösön lép majd parkettre edzőmeccsen. A találkozó augusztus 17-én, szerdán 18 órakor kezdődik. Kéziseink vasárnap a Telekom Veszprém ellen már tétmérkőzést fognak játszani. A bajnoki összecsapás augusztus augusztus 21-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.
B. K.
 
A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Nyíregyházi SN 31-25 (15-16)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Sándor László és Szikszay Csaba
MKC: Holló B., Kovács J. (kapusok), Vaskó 1, Nagy N. 2, Grigorjev 2, Pordán G. 2, Radnics 2, Gulás, Grünfelder 1, Selvasjuk 2, Trivkovics 3, Vukics 2, Kovács B. 5, Szepesi 3, Kiss R. 6 (5), Fábián. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Nyíregyháza: Oláh, Gadnai (kapusok), Illés, Vasas 7, Kaplonyi 1, Varga L. 9 (5), Bácsi 2, Leiter, Sándor Á. 1, Braun, Kurbely 3, Pánczél 2, Nagy Cs., Szedlacsek, Ruzsinszki. Vezetőedző: Grandjean Gábor
Hetesek: 6/5, ill. 6/5
Kiállítás: 6, ill. 6 perc 

Kapcsolódó hírek