Ugrás a tartalomhoz

Tisztes helytállás a sztárok ellen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Telekom Veszprém 21-31 (12-18)

Tízgólos vereséget szenvedett városunk első osztályú felnőtt csapata hazánk egyik legerősebb együttese, a Veszprém ellen. Kézilabdázóink legközelebb szeptember 10-én játszanak majd bajnoki mérkőzést, a szomszédvár Eger ellen.

 

 
 
A K&H férfi kézilabda liga nyitómérkőzésén Magyarország, egyben Európa egyik sztárgárdáját látták vendégül Molnár Ferenc tanítványai augusztus 21-én. A fiatal szakember most debütált először tétmeccsen felnőtt együttesünk kispadján. Az MKC gyakorlatilag minden poszton megerősítette keretét nyáron, ugyanakkor a tervek között szerepel még egy balátlövő leigazolása. Az edzőmérkőzések eredményei alapján jó úton jár a csapat, többek között legyőzték a Gyöngyöst és az alaposan megerősödött Ferencvárost is.
 
HORVÁT ÁTLÖVő A felkészülés során komolyabb sérülések nem hátráltatták a munkát, így a Veszprém ellen a legerősebb összeállításban léphetett parkettre az MKC. A találkozón lehetőséget kapott csapatunkban a horvát Marko Vukic is. A 23 esztendős bal átlövő a HC Zagreb csapatától érkezett Mezőkövesdre.
A bakonyiak mindössze két összecsapást játszottak le a mezőkövesdi fellépésük előtt. Javier Sabate együttese felkészülési összecsapáson 34-27-re legyőzte a román bajnok Dinamo Bukarestet, míg hét közben 28-24-es sikert értek el a Balatonfüred ellen lejátszott bajnoki találkozón. 

GYÓGYULJ MEG ALETTA! A mezőkövesdi Magico Ultras szurkolói csoportjának tagjai jótékonysági akció keretében a mérkőzés előtt pénzgyűjtést szerveztek Nyeste Alettának, aki leukémiában szenved. A hatéves kövesdi kislány megsegítésére a mérkőzés előtt és alatt is várták a felajánlásokat, amit egy steril szoba kialakítására fordítanak.
Az összecsapás gyászszünettel kezdődött, az MKC egyik törzsszurkolójának, Gál Rolandnak a tiszteletére.

JÓ KEZDÉS Az MKC egyáltalán nem volt megilletődve az összecsapás elején, ezt alátámasztja, hogy a 4. percben már 3-1-re vezettek kéziseink. Ezt követően gyorsan váltottak a látogatók, akik zsinórban öt gólt dobtak válasz nélkül és megfordították az eredményt. Ezt követően egészen a játékrész feléig felváltva potyogtak a gólok, majd ismét jött egy 5-0-ás veszprémi széria, melynek eredményeként a 23. percben 15-7-es előnyben voltak Ancsinék. A veszprémiek a játék minden elemében felülmúlták csapatunkat ebben az időszakban, ugyanakkor szép védésekből és remek találatokból hazai oldalon sem volt hiány. Csapatunk a hajrában két gólt le tudott faragni hátrányából, így a szünetre hat találatos vezetéssel vonulhattak a vendégek.

NőTT A KÜLÖNBSÉG Fordulás után egy perc alatt Radnics és Kiss is üres kapus gólt szerzett, de ettől közelebb nem sikerült felzárkózni a dunántúliakhoz három gyors góllal gondoskodtak a megnyugtató különbség visszaállításáról. Kézilabdázóink a 43. percig remekül tartották magukat, majd ismét jött egy 5-0-ás veszprémi etap, így 10 perccel a szünet előtt 27-17 állt az eredményjelzőn. Ezzel párhuzamosan a veszprémi fiatalok is pályára léptek és tartani tudták a különbséget. A mérkőzés utolsó percében előbb Gajic vette be a kövesdi kaput, viszont az utolsó találatot a mezőkövesdiek szerezték egy nem mindennapi gól formájában, Kovács Bence ugyanis egy gyönyörű kínai figura végén állította be a végeredményt.
A találkozó jó tesztmérkőzésnek bizonyult, mindkét csapat több taktikai variációt is kipróbált a 60 perc során.
– Gratulálok a Veszprém megérdemelt győzelméhez. Nekünk három hét múlva kezdődik majd el a bajnokság, addigra kell jó formába kerülnünk. A mai teljesítménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett, voltak hibáink, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk – mondta Molnár Ferenc, együttesünk vezetőedzője.
– Először is gratulálok ellenfelünknek és szurkolótáborának a végig sportszerű buzdításért. Gratulálok csapatomnak is, mert ugyan voltak még hibáink, de mérkőzésről-mérkőzésre érezhető a fejlődés játékunkon – értékelte a találkozót Javier Sabaté, a veszprémiek vezetőedzője.

FELKÉSZÜLÉS Csapatunk legközelebb augusztus 26-a és 28-a között az orosházi Gyopárosfürdő Kupán vesz részt, majd szeptember 2-án 18 órától Ózdon vendégeskedik. A következő bajnoki találkozót szeptember 10-én játssza majd le csapatunk, amikor is az Eger érkezik majd Mezőkövesdre.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Telekom Veszprém 21-31 (12-18)
Mezőkövesd, 850 néző, vezette: Hargitai, Markó
MKC: Kovács J. - Vaskó 2, Selvasjuk 2, Trivkovics 1, Vukics 3, Radnics 2, Szepesi 1. Csere: Holló B. (k), Kovács B. 2, Kiss R. 5 (4), Grünfelder 1, Grigorjev 2, Gulás, Nagy N., Pordán G., Fábián. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Veszprém: Mikler - Marguc 3, Ancsin 4, Lékai 4, Sulics 2, Ilics 2 (1), Ugalde 5. Csere: Borbély (k), Shuch 1, Gajics 6, Aflitulin, Terzics, Füzi, Fekete D. 1, Ligetvári 2, Tóth A. 1. Vezetőedző: Javier Sabaté
Hetesek: 4/4, illetve 3/1
Kiállítás: 4, illetve 10 perc 

Kapcsolódó hírek