Ugrás a tartalomhoz

Bravúros döntetlen a bajnok ellen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-0)

Rendkívül értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata a bajnoki címvédő Ferencváros vendégeként rendezett bajnoki mérkőzésen. Labdarúgóink közül Hudák és Bacelic-Grgic vette be a fővárosiak kapuját.

 
 
Együttesünk augusztus 21-én lépett pályára Budapesten, a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 7. játéknapján. Az összecsapásnak a 2. helyen álló fővárosi gárda volt az esélyese, ettől függetlenül labdarúgóink a pontszerzés reményében látogattak az Üllői útra. Csapatunk legutóbb 2013 őszén találkozott tétmeccsen idegenben a Ferencvárossal, a Puskás Ferenc Stadionban rendezett összecsapás 1-1-es döntetlennel zárult.

FRADI FÖLÉNY A várakozásoknak megfelelően a fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést. A zöld-fehérek az első perctől fölényben futballoztak és ennek a 9. percben meg is lett az eredménye. Egy gyors hazai akció végén Varga indította remekül Djuricint, aki Tujvel mellett a jobb alsó sarokba helyezett. Az első negyedóra végén Nagy Dominik tálalt remekül Djuricin elé, a támadó lövését Tujvel szépen hárította. A 21. percben ismét csapatunk hálóőrének akadt dolga, aki ezúttal Böde bal oldali kísérletét hatástalanította. Labdarúgóink első nagy lehetőségét Strestik veszélyes lövése jelentette, de egy hazai védő az utolsó pillanatban beleért a csatár kísérletébe. Egy perccel később Strestik szögletből célozta meg a kaput, Dibusz a léc alól bravúros mozdulattal piszkálta ki a labdát. Újabb egy perc elteltével Varga bal oldali beadását követően Trinks fejelt nagy helyzetben, azonban Tujvel ismét szépen védett. Néhány pillanattal később Varga tüzelt kevéssel a keresztléc fölé mintegy 17 méterről. A 29. percben Varga beadását újra Trinks fejelte kapura, Tujvel óriási bravúrral fogta meg a játékszert. Öt perccel a szünet előtt Djuricin puskázott el egy nagy lehetőséget, a Ferencváros csatára 4 méterről hibázott Varga beívelése után. Az utolsó percben Trinks 15 méteres löketét hárította magabiztosan csaptunk hálóőre.

KÖVESDI FORDÍTÁS Fordulás után mindössze 4 percet kellett várni az első hazai ziccerre, Djuricin azonban 7 méterről jócskán a kapu mellé tüzelt. Az 55. percben Trinks növelhette volna a Fradi előnyét, de a középpályás 11 méterről a kapu fölé helyezett. Egy órányi játék után Gera gyönyörű csukafejesét hárította nagyon szépen Tujvel. A kimaradt lehetőségre góllal válaszoltak labdarúgóink. Strestik végzett el szabadrúgást a hazai térfél közepéről, a csatár beívelését Fótyik csúsztatta Bacelic-Grgic elé, akinek a lövése ugyan lecsorgott Dibuszról, de a jól helyezkedő Hudák két lépésről a hálóba passzolt. Csapatunk a 79. percben szinte lekopírozta az egyenlítő gólt, Strestik szabadrúgását követően ezúttal Bacelic-Grgic a védőket megelőzve csúsztatott fejjel a kapu bal oldalába. Sokáig nem örülhettünk azonban a vezetésnek, három perccel a gól után Nagy Dominik szlalomozott végig a kövesdi védők között és éles szögből a léc alá bombázott. A hajrában több helyzet már nem alakult ki, így csapatunk rendkívül értékes pontot szerzett a bajnoki címre nagy eséllyel pályázó Fradi vendégeként.

TIZEDIK HELY Labdarúgóink hét fordulót követően a Pakssal holtversenyben a 10. helyen állnak a tabellán 6 ponttal. A bajnokságot a 16 pontos Vasas vezeti az egyaránt 14 pontos Ferencváros és Haladás előtt. 
Az OTP Bank Ligában három hetes szünet következik a magyar válogatott első világbajnoki selejtező mérkőzése miatt. Csapatunk legközelebb a tervek szerint szeptember 10-én játszik majd újra bajnoki mérkőzést, amikor is a Budapest Honvéd érkezik majd Mezőkövesdre.
B. K.

Kapcsolódó hírek