Ugrás a tartalomhoz

Egy félidő jó játék

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Szeged 2011  3-1 (0-0)

A második félidőben nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően két gólos győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának második fordulójában a Makó jogán induló újonc tiszaparti gárdát látták vendégül Sivákék augusztus 27-én.

A találkozó első percei mezőkövesdi fölényben teltek, melyek ígéretes lehetőségekben is megmutatkoztak. Az első negyedóra után a látogatók is eljutottak a kövesdi kapuig, azonban a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A félidő további részében kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. 

Fordulás után azonnal előnybe kerültek a csongrádiak, miután egy ártatlannak tűnő szögletből Elek érintésével Szántai hálójában kötött ki a labda a 48. percben. A bekapott gólt követően kettős cserét hajtott végre Huszák Géza vezetőedző és ez  remek húzásnak bizonyult, ugyanis Bogdány és Lipusz pályára lépésével jelentősen megélénkült a játék. Az 58. percben Bogdány szlalomozott ügyesen a vendég védők között, majd a 16-os vonalánál elegáns mozdulattal Hamar elé tálalt, aki mintegy 10 méterről fordulásból okosan gurított a vendégek ketrecébe. Alig 5 perccel később ismét Bogdány volt a főszereplő, aki a gólpassz után ezúttal a befejezésben jeleskedett, ezzel labdarúgóink megfordították a mérkőzés állását. Az összecsapás 82. percében végérvényesen eldőlt a 3 pont sorsa. Lipusz szabadrúgása után Hamar ugrott fel remek ütemben és a védőjét megelőzve 8 méterről a hosszú sarokba csúsztatott, ezzel beállította a 3-1-es végeredményt. 
Együttesünk két forduló után 100%-os teljesítménnyel áll a tabellán 6 ponttal és önbizalommal telve várhatja a folytatást. Vámosiék jövő héten két összecsapáson lépnek pályára, mivel az Orosházán szeptember 3-án megrendezésre kerülő bajnoki találkozó mellett a Ligakupában is bemutatkoznak a Huszák fiúk. A Ligakupa csoportmérkőzéseinek első körében a Vasas-Híd gárdája látogat Mezőkövesdre augusztus 31-én, szerdán. A találkozó 17.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE – Szeged 2011   3-1 (0-0)
Városi Sportpálya, 750 néző
vezette: Kovács J. Zoltán (Horváth Róbert, Buzás Balázs)

Mezőkövesd Zsóry SE: Szántai – Kaszás, Vámosi, Elek, Sivák – Bagi, Zováth, Olasz (Lakatos 77.p)– Török (Bogdány 49.p), Jeremiás (Lipusz 49.p), Hamar, vezetőedző: Huszák Géza

Szeged 2011: Czirbus – Podonyi, Tóth I. (Tóth 68.p), Gellér, Radnai – Reyes Colon, Batik, Magyar, Brinszky (Varga 65.p) - Kulacsik (Folmer 59. p), Bernáth, vezetőedző: Kolozsvári János és Takács László

Gólok: Hamar 2 (59.p és 82.p), Bogdány 64.p illetve Elek (öngól) 48. p

Kapcsolódó hírek