Ugrás a tartalomhoz

Új járdákon járhatunk (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tovább újulnak városunk járdái. Idén 9 járófelületet korszerűsítenek.

 

Mezőkövesd Város Önkormányzata minden évben külön forrást biztosít költségvetésében a település járdafelületeinek felújítására. A programot idén is folytatták, amely révén összesen 9 utcában kapnak új burkolatot a járdák. 
A Lehel, Liliom, Akácfa és Cseresznye utcákban már elkészült a felújítás, valamint befejezték a Mária utcában az útpadka építését is. Az Ady Endre, a Móra Ferenc, a Rezeda és a Sólyom utcai járdák korszerűsítése folyamatban van. A járófelületek felújítására önkormányzatunk összesen 8 millió forintot fordított.

 
 
Felhívás állampolgári kötelességre 

Mindannyiunk számára fontos, hogy biztonságosan, akadályok nélkül tudjunk közlekedni a járdákon, azonban több esetben a járda mellé ültetett, de a gyalogútra beérő növényzet nehézséget okoz az ott sétálóknak, babakocsit toló anyukáknak, időseknek, hiszen kerülgetniük kell az olykor szúrós bokrokat, vagy épp le kell hajolnunk a kerítésen túlnyúló faágak miatt.
Ezzel kapcsolatban az Önkormányzat felhívást intézett a mezőkövesdiek felé. Az önkormányzat közösségi együttélés szabályairól szóló rendelete előírja, hogy a tulajdonosoknak az ingatlanuk előtt a járda irányába belógó növényzetet vissza kell vágniuk. Az ingatlanról a növényzet a járda felé 220 cm magasságig nem lóghat ki, valamint a járda úttest felé eső széle mellett 50 cm szélességben és 220-es magasságban kell a bokrokat, fákat, virágokat visszavágni. Ennek betartását ellenőrzik, azonban ha a tulajdonos két hét türelmi időszakot követően sem tesz eleget a rendeletben foglaltaknak, akkor az önkormányzat az érintett növényzetet kivágatja. 
M. Zs.

Kapcsolódó hírek