Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 11. (hétfő) 21:27 rpd, rpdina névnapja van
 
Új utcanévtáblák (videóval frissítve)

 

Esztétikus és egységes arculatú utcanévtáblákkal gazdagodott településünk. A város 230 utcájában mintegy 800 darab új utcanévtáblát helyeztek ki.


Az elhasználódott, esztétikailag nem megfelelő táblák cseréje mostanra időszerű volt, hiszen a korábbi utcanévtáblákat több tíz évvel ezelőtt helyezték ki. Azóta csupán névváltozás miatt kapott néhány utca új táblát. Ilyen volt például a rendszerváltozást követően, hogy a Lenint Gróf Zichy Jánosra, a Tanácsköztársaságot Mátyás királyra, a Kun Bélát Cseresznyére, a Munkásőrt Mészáros Lázárra, a Ságvári Endrét Nagy Pálra, a Vörös Hadsereget Erzsébet királyné utcákra módosították, majd 2013-tól négy utca kapott új elnevezést: a Bacsó Béla utca a Mindszenty József, a Marx Károly utca a Morvay János, a Somogyi Béla a Gróf Bethlen István és a Felszabadulás utca a Klementina nevet kapta.
Az önkormányzat a költségvetési lehetőségeinek függvényében 2015 őszén kezdte el a város egész területén az utcanévtáblák egységes lecserélését, majd a munkát 2016-ban folytatták, amely augusztus végére be is fejeződött. 

 

 
Az új táblák formáját, elrendezését, betűtípusát a Képviselő-testület városüzemeltetésért felelős bizottsága határozta meg. A kihelyezett táblák legyártása bruttó 1 751 000 forintjába került az önkormányzatnak, amelyekre a gyártó 10 év garanciát vállalt. 
Az utcanévtáblák egy része úgynevezett címeres tábla, amelyek a Mátyás király úton és a csatlakozó utcákban, illetve a központi városrész terein láthatóak.
M. Zs.


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés