hu en de pl
ma 2019. december 13. (péntek) 17:39 Luca, Otília névnapja van

Büszkeség, tartás, becsületesség (videóval)

Ötven év után újra találkoztak a gimnázium 1966-ban végzett diákjai. Az 1966-ban végzett évfolyam közel száz öregdiákja találkozott szeptember első hétvégéjén a Szent László Gimnáziumban.


Az egykori tanulókon kívül szerencsére több tanáruk is ellátogatott a jeles évfordulón a gimnázium dísztermébe. A rég látott osztály- és évfolyamtársak rögtön megismerték egymást, s felidézték a fél évszázaddal ezelőtt történt vidám pillanatokat. A műsorban a mai hallgatók, Mihály Melinda hegedűjátéka és Lengyel Lilla szavalata szerepelt, s Juhász Jánosné, az intézmény mai igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, valamint ismertette az iskola mai életét, eredményeit. Örömét fejezte ki, hogy az ötven évvel ezelőtt végzett osztályok ismét összegyűltek és megtisztelték az eseménnyel a gimnáziumot.
Az öregdiákok közül Bali István emlékezett vissza az 1962-1966 közötti évekre. Mint mondta, a gimnázium és a kollégium nagy lehetőséget jelentett a dél-borsodi falvakban, tanyákon élő gyerekeknek, akik a későbbiekben mindannyian megállták a helyüket az életben. Az iskola mindig igyekezett megfelelni a változásoknak, pedagógusai hírnevet szereztek az intézménynek, büszkék rá, hogy kövesdi diákok voltak. Büszkeségre, tartásra, becsületességre tanították őket. Felidézte az egykori kiváló tanárokat, kedvenc szavajárásukat, a hozzájuk kapcsolódó történeteket, anekdotákat. Kiemelte a várost, amely szívük csücske lett.
Az ünnepséget követően az öregdiákok az aulában elhelyezték koszorújukat, majd közös ebéddel zárták az eseményt.
T. B.

 


Kapcsolódó képek:Vissza

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés