Ugrás a tartalomhoz

Hátrányból fordítva nyertünk (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 3-1 (1-1)

Megszerezte első győzelmét hazai pályán városunk felnőtt csapata az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Együttesünk remek helyzetkihasználással, hátrányból fordítva ért el értékes sikert a nagy múltú fővárosi gárda ellen. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

 

Labdarúgóink háromhetes szünetet követően, hazai pályán, az 5. helyezett Budapest Honvéd ellen folytatták szereplésüket az első osztályú bajnokságban szeptember 10-én. Az átigazolási időszak hajrájában mindkét gárda megerősítette keretét. A Mezőkövesd Zsóry a kameruni válogatott középpályást Patrick Mevoungout, míg a fővárosiak korábbi támadójukat, az olasz Davide Lanzafamét szerződtették. Mindkét játékos kezdőként kapott lehetőséget csapatában a hétvégi mérkőzésen. A felek eddig kétszer találkoztak az élvonalban, labdarúgóink mindkétszer legyőzték a budapesti gárdát. 

EGY-EGY GÓL A mérkőzést a vendégek kezdték jobban. Marco Rossi együttese veszélyesebben és pontosabban játszott az első percekben és ennek gyorsan meg is lett az eredménye. A 10. percben Lanzafame passzolt tökéletesen Hidi elé, a középpályás mintegy 16 méterről kapásból a kapu jobb oldalába lőtt. A 19. percben megduplázhatták volna előnyüket a piros-feketék, miután Vági röviden hazafejelt labdájára Lanzafame csapott le, azonban az olasz csatár látványos közeli fejesét Dombó nagy bravúrral kiütötte. Labdarúgóink először a 28. percben jutottak el nagy helyzetig. Ekkor Vági robogott el a jobb szélen, beadását Strestík küldte egyből kapura, Horváth szépen védett. A Honvéd ezután villámgyors ellentámadást vezetett, melynek végén Kamber és Balázs vitte a labdát Dombóra, azonban elügyetlenkedték az ígéretes lehetőséget.
A kihagyott lehetőségre góllal válaszoltak a Pintér-fiúk. Egy perccel a kispesti ziccer után Vági indította Strestíket, aki remekül készítette le a labdát Bacelic-Grgic elé. A középpályás egy igazítás után higgadtan a hálóba lőtt, úgy, hogy a labda a bal oldali kapufáról vágódott a gólvonal mögé. A gól láthatóan jót tett, ugyanis csapatunk az utolsó negyedórában sokkal bátrabban játszott. A 36. percben Molnár kapott remek átadást, majd a labdaátvételt követően megpróbált kilépni két védő között, azonban Lovric egy sárga lapért „cserébe” elkaszálta. A szabadrúgást Strestík a keresztléc felé helyezte.

EGY AZ ELEJÉN, EGY A VÉGÉN Fordulás után óvatosan kezdtek a felek, majd egy remek akciónak köszönhetően csapatunk megfordította az eredményt az 51. percben. A gyors támadás végén Kink adta tökéletesen középre a labdát, a hosszú oldalon lendületből érkező Strestík 6 méterről a bal alsó sarokba helyezett. 
A gólt követően a Budapest Honvéd került fölénybe és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az 56. percben Eppel bólintott közelről a keresztléc fölé egy élesen belőtt bal oldali szögletet követően. Két perccel később Ikenne-King veszélyesen kanyarodó jobb oldali beadását, Dombó a levegőben úszva öklözte ki a berobbanó támadók elől. A 66. percben ismét a látogatók előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban Zsótér ígéretes helyzetben a kapu fölé tüzelt. Egy perccel később Eppel lövésébe Szeles vetődött bele nagyon jó ütemben az ötös vonalán. A 69. percben Lanzafame a 16-osról, kapásból tüzelt kevéssel a kövesdi ketrec mellé. A 74. percben egy szép kényszerítő végén Gazdag játszotta tisztára magát, de az éles szögből leadott lövését Dombó megfogta. Ezután Sós iramodott meg a bal szélen, akit Hidi csak szabálytalanul tudott megállítani. A vendégek csapatkapitánya megkapta a 2. sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Egy perccel később Sós éles szögből kínálta meg Horváthot, aki jól zárta a rövid sarkot és szögletre mentett. A 88. percben azonban végleg eldőlt a három pont sorsa. Sós 25 méteres kellemetlen szabadrúgását Horváth nagy bravúrral kiütötte, de a második hullámban érkező Egerszegi okosan a rövid sarokba bombázta a játékszert. A vendégek az utolsó pillanatokban is megpróbáltak gólt szerezni. A 92. percben Eppel beadása Fótyikról kevéssel a kapu fölé pattant, így együttesünk megnyerte az összecsapást. Csapatunk harmadik mérkőzését játszotta le a fővárosiak ellen, és a mieink kivétel nélkül győztesen hagyták el a játékteret.

 
 
KÉT TÉTMECCS A HÉTEN A Mezőkövesd Zsóry a győzelemnek köszönhetően két helyet javított pozícióján, csapatunk jelenleg a 8. helyen áll 9 ponttal. Mögöttünk az MTK Budapest szintén 9 pontos, a DVTK 7 egységgel rendelkezik, míg a kieső helyen álló Paksnak és Gyirmótnak egyaránt 6-6 pontja van.
Labdarúgóink a bajnokságban legközelebb megyei rangadót fognak játszani a Diósgyőr vendégeként. A találkozó szeptember 17-én, szombaton 18 óra 30-kor kezdődik a Diósgyőri Stadionban.
Együttesünk ezen a héten a Magyar Kupában is pályára lép, méghozzá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú Rakamazi Spartacus SE vendégeként. Az összecsapást szeptember 14-én, szerdán 15 óra 30-tól rendezik meg a szabolcsi településen. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Városi Stadion, 1670 néző, vezette: Iványi Zoltán (Albert I., Buzás B.)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szeles, Mevoungou, Strestík (Baracskai 81.p.), Egerszegi, Kink (Devecseri 85.p.), Bacelic-Grgic, Vági, Molnár (Sós B. 70.p.), Hudák. Vezetőedző: Pintér Attila
Honvéd: Hováth A. – Lovric, Baráth, Bobál D. (Holender 68.p.), Ikenne-King, Kamber, Gazdag D., Hidi, Koszta M. (Zsótér 54.p.), Lanzafame, Balázs Zs. (Eppel M. 54.p.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Bacelic-Grgic (30.p.), Strestík (52.p.), Egerszegi (87.p.), illetve Hidi (23.p.) 
Kiállítva: Hidi (75.p.)

 

Kapcsolódó hírek