Ugrás a tartalomhoz

Ünneplés és kikapcsolódás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ismét megvendégelte az Idősügyi Tanácshoz tartozó klubokat városunk önkormányzata. A több mint fél évtizedes hagyományra visszatekintő eseményen 11 klubból összesen 161 nyugdíjas vett részt szeptember 12-én.

 

A program délelőtt fürdőzéssel kezdődött a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, majd városunk önkormányzatának üdülőjében folytatódott, ahol a Matyó Nagymama Klub, valamint a mezőkövesdi Köztisztviselők és Közalkalmazottak Nyugdíjas Klubjának tagjai gulyáslevest főztek. Az ebéd elfogyasztását követően vetélkedőkkel, kvíz kitöltésével és különböző ügyességi játékokkal töltötték a délutánt. Ezen felül Mária nap alkalmából verssel és énekkel köszöntötték fel a névnaposokat. A rendezvény hasznos, hiszen így a mezőkövesdi nyugdíjasklubok tagjai megismerkedhetnek egymással.
– Az Idősügyi Tanács ülésein csak a klubvezetők vannak jelen, itt viszont a tagok is részt vesznek. A kezdeményezés elindítása dr. Fekete Zoltán polgármesternek köszönhető, akinek az volt a terve, hogy az idősek találkozzanak, és jó hangulatban töltsenek el együtt egy napot – emelte ki Csirmazné Cservenyák Ilona, a Mezőkövesdi Idősügyi Tanács elnöke.
– Nagyon örülök annak, hogy több mint 150 nyugdíjas jött el idén az összejövetelre. Azért is, mert így az idősek egy kicsit kiszakadhatnak a hétköznapokból, megismerkedhetnek, beszélgethetnek és tartalmasan tölthetik el a napjukat – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.
A vendéglátás költségeit, a főzéshez szükséges alapanyagokat, valamint a nyugdíjasok utaztatását városunk önkormányzata biztosította és finanszírozta.
B. K.

 

Kapcsolódó hírek