Ugrás a tartalomhoz

Új sportágak és mozgásformák (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Változatos sportolási lehetőségekkel és számos új programmal várták a mozogni szeretőket a Tour de Mezőkövesden. A 12. alkalommal megrendezett sportnapon idén is több százan vettek részt a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.

 

Egy nap az egészség és a testmozgás jegyében. A 2004-ben útjára indított rendezvény évről évre több és színesebb programokat kínál a sportszeretőknek, így mindenki megtalálhatta a maga számára megfelelő elfoglaltságot idén szeptember 16-án is.

 
 
FUTÓVERSENY A program fél 9-kor futással kezdődött a Matyó Futó Club szervezésében. „Mezőkövesd Félmaraton” címmel a résztvevők három táv közül választhattak. Az egyéni indulóknak 7, 14, vagy 21 km-t kellett teljesíteniük, míg a csapatverseny résztvevői 21 km-t teljesítettek.
A legrövidebb távon a nők között Kormos Katalin Kitti végzett az élen, Debreczeniné Molnár Zsófia és Kriston Szabó Ágnes előtt, míg a férfiaknál Bertha Gábor szerezte meg az aranyérmet, Gyenes Donátot és Kis Gábort megelőzve. 
A 14 km-es versenyen Dósa Ildikó bizonyult a leggyorsabbnak, Gál Tímea a második, Hanuszikné Hevesi Andrea pedig a harmadik lett. A férfiaknál Koncz István futotta le elsőként a távot, majd Csapó Balázs és Koszorús Levente ért be a második, illetve harmadik helyen. 
A 21 km-es távon a nők közül Papp Csilla lett az első, akit a második helyen Nyitrai Katalin, a harmadik helyen pedig Bakos Rózsa követett. A férfiaknál Hadi Attila teljesítette a leggyorsabban, mögötte Takács András és Erdélyi György futott be a célba. 
A csapatversenyt a Csiger Lajos-Juhász Benedek-Ambrus Dániel hármas nyerte meg a Borsos Veronika és Deák Szabolcs alkotta csapat előtt.

BEMUTATÓK Ezt követően ismét a mozgás, a sport kapta a főszerepet. Az érdeklődők kipróbálhatták a jógát, a zumbát, valamint a funkcionális fitneszt is. 
Nagy volt az érdeklődés az úgynevezett PLANK, vagyis a hídtartás verseny iránt, amit többször is megrendeztek a nap folyamán.
Az Ódor Kerékvár Kritérium Verseny jó erőpróbának bizonyult az edzésben lévő kerékpárosoknak, akiknek egy 1,3 km-es pályán összesen 8 kört kellett teljesíteniük. A férfiak versenyét Magicz Dávid nyerte meg, míg a nők között Réti Alíz diadalmaskodott. A férfi és női kategória dobogósai érmet és oklevelet kaptak, míg a három legjobb versenyző jutalmat is átvehetett az eredményhirdetésen.

TÖBB SZÁZAN RAJTOLTAK A verseny ideje alatt egyre többen gyülekeztek a nap egyik fő programjára, a kerékpáros kör indulására. A rajt előtt Csiger Lajos önkormányzati képviselő, a B-A-Z. Megyei Közgyűlés tagja nyitotta meg a rendezvényt, aki beszédében egyebek mellett méltatta a sportnapot. Ezután elindult a mintegy hatszáz kerékpáros. A menet ezúttal is bővelkedett különleges járgányokban, de ami még ettől is sokkal fontosabb, nemtől és kortól függetlenül kivétel nélkül mosolygós arcokat, csillogó tekinteteket láthattunk.
A hagyományokhoz híven gyalogos kör teljesítésére is sokan, mintegy 300-an vállalkoztak. A 4, és 8 km-es táv közül az indulók döntő része ismét a hosszabb sétát választotta. A gyalogosoknak ezúttal is a Zsóri üdülőterületre kellett kisétálniuk.
Ezt követően rendezték meg a Gyermekek Kerékpáros Körét, melyre 6 éves korig bárki nevezhetett. A kicsik mintegy 400 métert bicikliztek a Kavicsos-tó úton. 
– Az volt a célunk, hogy, aki idejön, ne csak nézőként, hanem aktívan részt vegyen a programokban. Nagyon régóta gondolkodtunk egy futóverseny megrendezésében, mivel a gyalogoskört korábban sokan futva tették meg, ezért a délelőtti program erre épült – mondta Pótáné Lázár Mária szervező.

KIEGÉSZÍTő PROGRAMOK Az egészségi állapotunkról ingyenes testösszetétel-méréssel győződhettünk meg a Progressio Bt. által indított „Fogyj okosan” program keretében. A napot tombolahúzás zárta, melynek fődíjaként egy 100 000 Ft értékű utalványt sorsoltak ki.
A rendezvényt mezőkövesdi szervezetek, városunk önkormányzata, a Rendőrkapitányság, az Ódor Kerékvár, a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR, a Progresszió Bt., valamint a Matyó Futó Club szervezte.
B. K.

Kapcsolódó hírek