Ugrás a tartalomhoz

Kulturális Örökség Napjai városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Séta a városban, komolyzenei koncert, különleges relikviák és tárlatvezetés várt mindenkit városunk múzeumaiban a szeptember 17-én és 18-án megrendezett Kulturális Örökség Napjain.

 

A Matyó Múzeumban szeptember 18-án egész nap hímző és kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, ahol például matyó mintával díszített könyvjelzőt készíthettek. Vasárnap délután rendhagyó, múltidéző sétán vehettek részt az érdeklődők, amely keretében megismerhették például, hogyan nézett ki régen a jelenlegi Szent László tér, vagy hol volt a községháza a 19. század végén. 17 órától „Ezerarcú kórus” címmel a Szent László Gálakórus adott koncertet az intézmény Dala József termében. A Mozerné Horga Stefánia által vezetett kórus ez alkalommal Szent Istvánt, Szent Lászlót és Szűz Máriát dicsérő egyházi énekeket, valamint magyar, illetve matyó népdalfeldolgozásokat adott elő.

 
A
 
Takács István Gyűjteményben mindkét nap kétóránként tárlatvezetést tartottak, amely során a vendégek bejárták az épületet és lehetőségük volt olyan emlékeket is megtekinteni, amelyet a nagyközönség eddig nem láthatott. A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban pedig a lakóház nélküli gazdasági udvar, ólaskert emlékét őrző istállóval, a paraszti és uradalmi gazdálkodásban használt munkaeszközökkel ismerkedhettek meg a látogatók.
Városunk múzeumait mindkét nap díjmentesen látogathatták meg az érdeklődők 9 órától 17 óráig.
M. Zs.

Kapcsolódó hírek