Ugrás a tartalomhoz

Adományátadás Alcsikának (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint 467 ezer forint gyűlt össze Mága Zoltán hegedűművész mezőkövesdi jótékonysági koncertjén.

 

Szeptember 16-án Mága Zoltán hegedűművész és vendégei háromórás, telt házas koncertet adtak a Jézus Szíve templomban. A rendezvény a szórakozás mellett jótékonysági célt is szolgált. A beérkezett adományokkal a hatéves, leukémiával küzdő, mezőkövesdi Nyeste Aletta gyógyulásához, az ahhoz szükséges steril szoba kialakításához járultak hozzá a rendezvényre ellátogatók. 

 

 
– Mága Zoltán az ingyenes koncertjén befolyt adományokat jótékonysági célokra ajánlotta fel. Azt kérte tőlünk, hogy mi határozzuk meg azt a célt, amire gyűjtést szervezünk. Úgy gondoltuk, hogy kötelességünk segíteni a mezőkövesdi Alcsikának és családjának, hogy a kislány minél hamarabb felépüljön. Nagy öröm számomra, hogy a koncertre több százan ellátogattak és jó szívvel adakoztak, így több mint 467 ezer forint gyűlt össze a nemes célra. Nagyszerű érzés, hogy a mezőkövesdiek, az itt élő közösség, ha kell, feltétel nélkül összefog – emelte ki dr. Fekete Zoltán. 
Az este során összegyűlt adományt dr. Fekete Zoltán polgármester szeptember 21-én délelőtt adta át a családnak.
– Ez óriási segítség számunkra. Alcsika steril szobája már majdnem készen van, de az adományok révén tudunk még a helyiségbe neki eszközöket vásárolni. Jövő héttől újra kórházi kezelései lesznek a kislányunknak, amelynek szinten jelentős költségei vannak. Emellett Alcsinak folyamatosan vesszük, illetve szerencsére sokszor kapjuk is, a szükséges táplálékkiegészítőket, így meg lesz a helye ennek az adománynak. Nagyon megható és jó érzés, hogy ennyien segítenek nekünk, hiszen ez már a harmadik alkalom, amikor megtapasztalhattuk, a mezőkövesdiek mire képesek egy kislány gyógyulásáért, amit ezúton is hálásan köszönünk mindenkinek – tette hozzá Turóczi Aletta, Alcsika édesanyja.
M. Zs.

Kapcsolódó hírek