Ugrás a tartalomhoz

Változások a Mezőkövesdi Sportegyesületnél

Mezőkövesd hírei

Küldöttközgyűlést tartott a Mezőkövesdi Sportegyesület augusztus 25-én. A nyilvános eseményen több fontos változásról is döntöttek a szakosztályok képviselői.

Az ülés bevezetéseként Tállai András, az MSE társadalmi elnöke tartott rövid tájékoztatót, a közgyűlés napirendi pontjairól. Elsőként az egyesület szakosztályvezetői, illetve a szakosztályok képviselői értékelték az elmúlt esztendőt.

Az úszók beszámolóját Kiscsabai János tartotta, melyből kiderült, hogy a sportolók szép eredményeket értek el a régiós és országos versenyeken egyaránt. Az egyesület sportolói nyáron is több rangos versenyen elindultak, egyebek mellett a Tisza tó és a Kőrös úszáson vettek részt.
Az ökölvívók felemás évet tudhatnak maguk mögött. A bokszolóknak voltak biztató eredményeik, de elsősorban pénzügyi problémák miatt több fontos viadalt is ki kellett hagyniuk. Tóth József edző elmondta, hogy télen 40-45 gyerek látogatja az edzéseket, míg nyáron 20-25-en dolgoznak. A sportolók közül 14-15-en járnak versenyekre és 4 országosan jegyzett bokszolójuk van. A szakosztályban sok a hátrányos helyzetű gyerek. Tóth József egy tévhitet is igyekezett a helyére tenni, mely szerint az ökölvívók nem verekedni, hanem bokszolni tanulnak és az iskolákban nincs velük fegyelmi probléma.
A sakkszakosztály elmúlt évéről Póta Lajos intéző számolt be. A sakkozók évek óta az NB II-es bajnokság Barcza csoportjában szerepelnek, ahol nyáron a középmezőnyben végeztek, emellett az országos hírű Matyó Kupa történetében másodszor az első helyen végeztek. A nagyszerű felnőtt eredményeken túl utánpótlás szinten is szép eredményekkel büszkélkedhetnek, hiszen jelentősen emelkedett a sakkfoglalkozásokra, illetve edzésekre járó gyerekek száma ezzel együtt elindítottak egy csapatot a megyei I. osztályban, hogy versenyzési lehetőséget tudjanak biztosítani a fiatalok számára is.

A közgyűlésen beszámolókat tartott Mezőkövesd Zsóry SE labdarúgó szakosztálya is. Elsőként Nyikes Mátyás, a női felnőtt csapat edzője értékelte az elmúlt esztendőt. A szakember kiemelte, hogy sporttörténelmi sikert ért el a gárda, hiszen hölgyeink a második helyen végeztek a megyei I. osztály küzdelmeiben. A csapat edzője bizakodó a folytatást illetően, reményét fejezte ki, hogy a jó felkészülésnek köszönhetően ebben az évben is az érmes helyezésekért küzdenek majd. A csapat egyébként szeptember 3-án szombaton 10 órától a Hernádnémeti gárdáját fogadja hazai pályán a bajnokság első fordulójában.
Férfi vonalon az utánpótlás csapatok edzőinek értékelésével kezdődött a beszámoló, melyekből kiderült, hogy több területen sikerült előre lépni az utóbbi években, de még mindig kevés a játékos. A létszámhiány elsősorban kapusposzton jelentkezik, mellyel két korosztályos csapat küzd. A szakemberek remélik, hogy a közeljövőben sikerül feltölteni a játékos kereteket. A szűkös létszám ellenére bíznak a korosztályos gárdák jó szereplésében. 
A felnőtt csapat elmúlt éves teljesítményét, valamint várakozásait Hagyacki József ügyvezető elnök vázolta fel a jelenlévőknek. Az egyesület elnöke az ezüstérem megszerzése mellett kiemelte, hogy városunk labdarúgói három kategóriában is kiemelkedően szerepeltek az NB I és NB II-es díjkiosztó gálán. Az Év sportvezetőjének Tállai András társadalmi elnököt, az Év felfedezettjének Éles Szilárdot választották meg, míg a Fair play versenyben a második helyen végeztek labdarúgóink. Hagyacki József az idei tervekről elmondta, hogy a vezetőség az 1-5. hely megszerzését tűzték célul a csapat elé. Abban az esetben, ha a gárdának sikerül az első helyet elérnie, élni fognak a feljutás lehetőségével.

Nevet változtattak

A második napirendi pontban alapszabály módosítást hajtottak végre, melyek közül a legfontosabb, hogy megváltozott az egyesület neve. Az 1975-ben alakult Mezőkövesdi Munkás Sportegyesület először a Munkást hagyta el a nevéből, most pedig fölvette a város egyik jelképének számító fürdő alapítójának nevét és mostantól Mezőkövesd-Zsóry Sportegyesületként működik. További változás, hogy a küldöttek egyhangúlag támogatták az ügyvezető igazgatói-operatív igazgatói munkakör létrehozását. Az igazgató fölött a munkáltatói jogkört az egyesület ügyvezető elnöke gyakorolja. Az ügyvezető igazgató kinevezése határozott időre szól, amely legfeljebb öt év időtartamú lehet. A közgyűlést követően az elnökség tagjai titkos szavazással, egyhangúlag úgy döntöttek, hogy Bocsi Annát választják meg a pozíció betöltésére. Bocsi Anna - aki továbbra is ellátja a polgármesteri hivatal Önkormányzati Szolgáltató és Okmányiroda vezetői tisztét - a közelmúltban távozott Vojtekovszki Csaba sportigazgató bizonyos feladatköreit veszi át, de az utánpótlás szakágvezetőnek Szabó Lászlót nevezték ki.
Az utánpótlásban dolgozó Szabó László tavaly érkezett Mezőkövesdre és egy évig az U15-ös csapat felkészítését végezte. A szakember ebben az esztendőben az U17-es gárda edzőjeként, valamint utánpótlás szakágvezetőként folytatja munkáját az egyesületnél. Szabó László feladatai közé fog tartozni egyebek mellett a Bozsik program megszervezése és lebonyolítása.

A közgyűlésen szó esett arról, hogy Farkas István halála miatt az elnökség taglétszáma hat főre csökkent. Az elnökség úgy döntött, hogy a méltó utód megtalálásig nem töltik be a helyet. A Felügyelő Bizottságban lemondás miatt üresedett meg egy hely, erre Szabó Andreát, a polgármesteri hivatal dolgozóját, pénzügyi szakembert jelölték és a tagok meg is szavazták.
A küldöttgyűlésen Tállai András társadalmi elnök az egyesület 2010-es gazdálkodását is ismertette. 

Kapcsolódó hírek