Ugrás a tartalomhoz

Széchenyi Nap

Mezőkövesd hírei

Az iskola névadójáról emlékeztek meg a Széchenyi István Katolikus Középiskolában szeptember 23-án.

Az esemény reggel ünnepséggel kezdődött. Először az intézmény diákjai adtak műsort, elevenítették fel a legnagyobb magyar életét, munkásságát, majd dr. Medvegy János apát-plébános, Versler Sándor káplán és Bene Imre, az iskola műszaki igazgatóhelyettese megkoszorúzta Széchenyi István szobrát. 
Versler Sándor ünnepi beszédében kiemelte, hogy akkor van értelme az emlékezésnek, ha követendő mintaként gondolunk Széchenyi életútjára, munkásságára. Hozzátette, hogy Széchenyi példája arra sarkall mindannyiunkat, hogy mi is tegyünk nemzetünkért, hiszen az a feladatunk, hogy Isten segítségével igyekezzünk jobbá tenni a világot. 
A program ezt követően tanulmányi- és sportversenyekkel folytatódott. A fiatalok egyebek mellett angol, német nyelvi vetélkedőn, informatikai, matematikai, helyesírási, történelmi versenyen mérhették össze tudásukat. A sportprogramok között szerepelt a szkander, a fekve nyomás, labdarúgás, asztalitenisz, de traktor- és targoncavezetési tudásukról is számot adhattak a vállalkozó kedvű diákok.
M. Zs.

Kapcsolódó hírek