Ugrás a tartalomhoz

A hajrában mentettek pontokat

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – Vasas-Híd 2-2 (0-1)


Nagyszerű hajrájának köszönhetően értékes pontot szerzett városunk felnőtt labdarúgócsapata a Ligakupa első fordulójában. A sorozat nyitókörében a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő fővárosi gárda látogatott városunkba augusztus 31-én.

Huszák Géza tanítványai nagyszerűen kezdték a mérkőzést, hiszen már az első percben célba vették a Vasas kapuját, míg az OTP  Bank Ligában szereplő látogatók, nem tudtak helyzetet kialakítani. Az első játékrész mezőkövesdi fölényt, de kevés gólhelyzetet hozott. A félidő utolsó percében egy kövesdi védelmi hibát követően Beliczky találatával a látogatók megszerezték a vezetést, így előnnyel vonulhattak pihenőre a fővárosiak.

Huszák Géza a szünetben négy cserét hajtott végre és ettől megélénkült valamelyest a mérkőzés, de jelentős fordulat nem következett be. Csapatunk fordulás után is becsülettel küzdött, ennek ellenére Boda közeli találatával megduplázták előnyüket a vendégek a 77. percben. Alig két perccel később Lakatos szánta lövésre magát a Vasas kapujától mintegy 22-25 méterre. A nagyszerűen eltalált labda védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba. A találkozó 82. percében szabadrúgást végezhettek el labdarúgóink a Vasas kapujától 30 méterre. A labda mögé Vámosi állt oda, aki parádés mozdulattal lőtte ki a kapu hosszú felső sarkát és ezzel beállította 2-2-es végeredményt.

Az E csoport másik mérkőzésén: DVSC-TEVA - DVTK  2-1

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd-Zsóry SE – Vasas-Híd 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, 500 néző.
játékvezető: Takács J. (Kelemen, ifj. Varga G.).

Mezőkövesd-Zsóry SE: Ficsór – Nagy P., Kaszás, Elek (Vámosi, 46.), Ur – Zováth (Sebe, 66.), Lakatos B., Bagi (Jeremiás, 46.), Lipusz (Palásthy, 46.) – Bogdány (Török, 46.), Husanik. Vezetőedző: Huszák Géza.
Vasas-Híd: Halasi – Merczel (Polényi, 79.), Papizsanszkij, Sütő (Matolcsi, 63.), Katona M. – Bakos, Reidan, Simek (Boda, 63.), Arsic – Ferkó (Mészáros, 88.), Beliczky (Csoór, 90.). Edző: Urbán Flórián.

Gólszerző:  Lakatos B. (80.p), Vámosi  (83.p) , illetve Beliczky (45.p), Boda (78.p)

Kapcsolódó hírek