Ugrás a tartalomhoz

Sima füredi győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 17-31 (6-13)

Nagyarányú vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Balatonfüred ellen rendezett bajnoki mérkőzésen. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

 

A K&H férfi kézilabda liga 5. fordulójában az esélyesebb, de rosszul rajtoló Balaton-parti gárdát fogadták Molnár Ferenc tanítványai október 5-én. A találkozó előtt kiegyenlített játékra lehetett számítani, az MKC 2, míg a dunántúliak 3 ponttal várhatták a hétközi mérkőzést.


MEGGYőZő FÜRED A játék képe fordulás után sem változott, a 34. percben tízgólos, 16-6-os előnyben voltak a látogatók, mellyel végérvényesen eldöntötték a két pont sorsát. Az MKC ezt követően ugyan hosszú ideig tartotta a lépést a lendületesen és ötletesen játszó ellenfelével, de ez csak a különbség tartásához volt elegendő, felzárkózni nem sikerült. A kövesdi kapu előtt több füredi játékos is kiemelkedően teljesített, Fazekas pedig az egész meccsen ihletett formában védett. Az összecsapás hajrájában tovább nőtt a különbség, Csoknyai István gárdája végül 14 góllal bizonyult jobbnak csapatunktól.
– Hatvan percen keresztül koncentráltan és feszesen játszottunk. A védekezéssel és a kapusteljesítménnyel is elégedett vagyok, ezzel sikerült elbizonytalanítanunk a Mezőkövesdet. Gratulálok a csapatom jó teljesítményéhez- értékelt Csoknyai István, a dunántúliak vezetőedzője.
– Sajnos abból amit gyakoroltunk, nagyon keveset kaptam vissza a mérkőzésen. A Balatonfüred bizonyította, hogy nagyon jó csapat, teljesen felőröltek bennünket. Gratulálok a sikerükhöz – mondta a lefújás után Molnár Ferenc, csapatunk vezetőedzője.
Az MKC továbbra is 2 pontos, a vereség miatt visszacsúszott az utolsó előtti, 13. helyre.

MAGYAR KUPA Együttesünk legközelebb Balmazújvárosban lép parkettre, a Magyar Kupa második fordulójában. Az összecsapás október 11-én, kedden 18 órakor kezdődik majd a hajdúsági városban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Balatonfüred KSE 17-31 (6-13)
Mezőkövesd, 450 néző, vezette: Bonifert, oláh
MKC: Holló B., Kovács J. (kapusok), Gulás 2, Kovács B., Pordán G., Szepesi 2, Vaskó, Kiss R. 2 (2), Nagy N. 1, Lókodi 2, Grünfelder 2, Radnics, Vukics 3, Trivkovics 1, Grigorjev 2, Selvasjuk. Vezetőedző: Molnár Ferenc
BKSE: Fazekas, Rózsavölgyi (kapusok), Gerdán, Németh, Győri 6, Petrovszki, Kancel, Varsandán M. 3, Nemes 2, Gábori 4, Debreczeni 3, Vasvári, Zdolik 5, Kasparek 6, Semenov 1, Kemény 1. Vezetőedző: Csoknyai István
Hetesek: 4/2, ill. 4/1
Kiállítás: 12, ill. 10 perc 

Kapcsolódó hírek