Ugrás a tartalomhoz

„Digital Manual” kiállítás

Mezőkövesd hírei

„Digital Manual” címmel nyílt kiállítás október 6-án a Közösségi Házban. A tárlaton két mezőkövesdi alkotó, Jacsó Balázs és Demeter József digitális alkotásait tekinthetjük meg.

A két művész tavaly, az I. Matyó Világtalálkozó alkalmából megnyílt Matyóföldi alkotók kiállításán döntötte el, hogy létrehoznak egy közös tárlatot, amelyen mindketten kizárólag digitális alkotásaikkal mutatkoznak be a közönség előtt. 
Demeter József rajz-földrajz szakos tanár a digitális alkotások létrehozásával két éve foglalkozik. Főként montázsokat, fotomanipulációkat készít, melyeken a képi szereplők közötti kapcsolatok mozgatják meg a fantáziáját. 
Jacsó Balázs rajz szakos tanárként dolgozik, a 90-es évek végétől használja a számítógépes képszerkesztő programokat. Rendszeresen készít hazai és nemzetközi rock/metal műfajban tevékenykedő zenekaroknak lemezborítókat vagy épp színpadi látványelemeket. 
A művészek munkáját dr. Tóth Tibor, az Eszterházy Károly Egyetem Médiainformatika Intézetének docense és mestertanára méltatta a megnyitón. Dr. Tóth Tibor kiemelte, hogy a két alkotóban közös, hogy mindketten digitális technikával készítik munkáikat, azonban a feldolgozott témákban, a használt színvilágban már különböznek. Demeter József munkái az emberről, az ember a társadalomhoz, a természethez, vagy épp az időhöz való viszonyáról szólnak. Képei főként színesek. Jacsó Balázs inkább a sötétebb árnyalatokkal dolgozik, és alkotásaival elsősorban hangulatokat, érzéseket szeretne közvetíteni a néző felé. 
Az eseményen a két alkotó munkáiból rövid videót is levetítettek, amelyet Szabó Richárd készített. 
A kiállítás november 2-ig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti termében. 
M. Zs. 

Kapcsolódó hírek