Ugrás a tartalomhoz

Továbblépett az MKC

Mezőkövesd hírei

Balmazújvárosi KK – Mezőkövesdi KC 28-33 (14-16)

Ötgólos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata Balmazújvárosban, így kézilabdázóink bejutottak a legjobb 16 közé a Magyar Kupában. (Fotó: balmazkezi.hu)

 

A sorozat 2. fordulójában a hozzánk hasonlóan élvonalban szereplő hajdúsági gárda fogadta együttesünket október 11-én. A felek szeptember végén a bajnokságban is találkoztak, akkor az MKC fölényes, 34-23-as sikert ért el, így Füzesi Ferenc tanítványait a visszavágás vágya is fűtötte.

JÓ TELJESÍTMÉNY Az összecsapás elején csapatunk vezetett 1-2 találattal, de az első negyedóra végén Hanták, Kekezovity és Bali gólerős játékának köszönhetően fordított a hazai alakulat. A folytatásban ismét kéziseink akarata érvényesült, a lendületes játéknak köszönhetően pedig újra fordult a kocka, az MKC 3-4 gólos előnyre tett szert, melyből a szünetig két találat meg is maradt.
A második játékrész első perceiben a hazaiak felzárkóztak egy gólra, de 17-16-os kövesdi vezetés után Molnár Ferenc tanítványai védekezésben és támadásban is meggyőző teljesítménnyel rukkoltak ki. Csapatunk pontosan, hatékonyan játszott és néhány perc alatt összehozott egy 6-0-ás sorozatot, mellyel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (16-23). Az összecsapás hátralévő részében ötletesen és felszabadultan kézilabdáztak a Molnár-fiúk, remek védések és szépségdíjas találatok „fűszerezték” a mienk játékát. A hajrához hétgólos, 30-23-as vezetéssel érkezett meg az MKC. A hazaiak a lefújásig valamelyest kozmetikáztak még az eredményen, de a kövesdi továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

EGER LESZ A KÖVETKEZő A Mezőkövesdi KC sikerével bejutott a legjobb 16 közé, ahol a szintén első osztályú Eger SBS Eszterházy csapatával találkoznak. A szomszédvári rangadót várhatóan október 26-án rendezik meg Heves megye székhelyén.

TATABÁNYA ÉS VESZPRÉM Csapatunk a K&H férfi kézilabda ligában legközelebb Tatabányára látogat. A Grundfos Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC mérkőzés október 14-én, pénteken 18 órakor kezdődik a dunántúli városban. Négy nappal később a Telekom Veszprém vendégeként lépnek parkettre kéziseink. A bajnoki összecsapást október 18-án, kedden 18 órától rendezik meg a bakonyi városban.
B. K.
 
A mérkőzés jegyzőkönyve:

Balmazújvárosi KK - Mezőkövesdi KC 28-33 (14-16)
Balmazújváros, 200 néző, vezette: Bacs, Bóna
BKK: Paul, Pajkó, Bagi (kapusok), Simonics 2, Temesvári 1, Korsós, Balázs 1, Katzirz 2, Deli, Vranac, Bali 4, Varkhnovich, Hanták 4, Tomics 3, Kekezovity 10 (5), István 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
MKC: Kovács J., Holló B. (kapusok) Gulás, Kovács B., Pordán G., Szepesi 7 (4), Vaskó 2, Kiss R. 3 (2), Nagy 2, Lókodi 4, Grünfelder 1, Radnics 1, Vukics, Trivkovics 2, Grigorjev 9, Selvasjuk 2. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Hetesek: 6/5, illetve 6/6
Kiállítás: 14, illetve 14 perc 

Kapcsolódó hírek