Ugrás a tartalomhoz

Bál a gimnáziumi diákokért (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint kétszázhúszan vettek részt a Szent László Gimnázium idei jótékonysági bálján október 15-én.

 

A Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és Közgazdasági Szakgimnáziuma immár 19. alkalommal szervezte meg jótékonysági táncos estjét. 
A bál bevétele a Szent László Alapítványt gazdagítja, amelyből a rászoruló gyerekeket támogatják. Emellett minden évben egy nagyobb fejlesztést is megvalósítanak a jótékonysági esten befolyt összegből. Idén az iskola udvarán szeretnének új pihenőhelyeket kialakítani.
A bált az esemény fővédnöke, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki beszédében kitért a fenntartóváltásra és az azzal kapcsolatos változásokra. 
– Július 1-jétől a mezőkövesdi gimnázium a Miskolci Szakképzési Centrumhoz tartozik, amelynek felügyeletét a Nemzetgazdasági Minisztérium látja el. A nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály a közelmúltban 200 millió forint támogatást ítélt meg a mezőkövesdi gimnáziumnak, amelyből a 100 éves épület számos korszerűsítési munkája, például az épület tetőszerkezetének felújítása is megvalósulhat  – emelte ki Tállai András. 
Az esemény védnöke dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere volt. Az este során az iskola diákjai zenés, verses, énekes műsorral szórakoztatták a bálozókat. A vacsora után a Randevú zenekar zenélt.
 
M. Zs.
 

Kapcsolódó hírek