Ugrás a tartalomhoz

Fesztiválkórussá minősültek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Fesztiválkórus minősítést kapott a Szent László Kórus. Az Éneklő Magyarország Kórusfesztivált és Országos Minősítő Hangversenyt október 21-én és 22-én rendezték meg Egerben.

 
 
Az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztiválon a kórusoknak lehetőségük van arra, hogy kérjék  a  Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - a KÓTA általi minősítést. Idén összesen 14 énekkar vett részt a hangversenyen, de csak hét énekkar, köztük a mezőkövesdi Szent László Kórus kérte a minősítését. 
A mezőkövesdi kórus 2013-ban már elnyerte ezen a megméretésen a rangos Gálakórus minősítést, amelyet három év után újra meg kellett védeniük. 
–Azzal a céllal vágtunk neki az idei fesztiválnak, hogy megvédjük a három évvel ezelőtt megszerzett minősítésünket. Rengeteg munka áll a hátunk mögött. Sokszor heti 3-4 alkalommal is próbáltunk a versenyre. A fél órás hangversenyprogramunkban új művek is szerepeltek, amely még több gyakorlást és tanulást jelentett a kórus minden tagjának. A fesztiválra hét műből összeállított műsorunkkal azonban nemcsak megvédtük, hanem felül is múltuk a gálakórus szintet, hiszen az annál is magasabb, Fesztiválkórus minősítést nyertük el a szakmai zsűri értékelése alapján. Hatalmas élmény és óriási siker ez nekünk – emelte ki Mozerné Horga Stefánia, a kórus vezetője. 
A Fesztiválon a zsűri és a közönség Giovanni  Pierluigi da Palestrina: O che splendor, Johann Pachelbel: Magnificat, Michael Haydn: Tenebrae factae sunt, Liszt Ferenc: Ave mais stella, Bárdos Lajos: Áldott királyunk, Orbán György: Ave verum és Koloss István: Isten reményünk útja című műveket hallgathatta meg a Szent László Kórus előadásában. 
A mezőkövesdi kórus három évig tarthatja meg a most elnyert Fesztiválkórus címet. 

M. Zs.

Kapcsolódó hírek