Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 21:57 Judit névnapja van
 
A hosszú hétvégéhez és az óraátállításhoz igazodik a vasúti forgalom

A Mindenszentek ünnepnapját is magába foglaló hosszú hétvégén, október 30-án és 31-én a munkaszüneti napra, november elsején a vasárnapra, november 2-án a munkanapra érvényes menetrend szerint járnak a vonatok. 

 


Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság. 
A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is, a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Az óraátállítás hatása a vasárnap hajnali vonatforgalomra
Az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, emiatt a menetrendet nem kell módosítani. Az óraigazítás hajnalán, a kettő és három óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon, az úton lévő járatok pedig azon az állomáson térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, ahol éppen tartózkodnak. 
Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás: a Bécs–Budapest–Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonat egyik járata Lőkösházán, az ellenkező irányba közlekedő pedig a békéscsabai állomáson várakozik a téli időszámítás szerinti indulási idejére. Néhány hazánkon áthaladó nemzetközi vonatot a külföldi vasúti hálózaton ér az óraigazítás: a Beograd és a Bononia nemzetközi gyorsvonatokat, a Varsovia EuroCity vonatot, a Metropolt, a Corona nemzetközi gyorsvonatot, a Kálmán Imre, a Wiener Walzer és az Ister EuroNight-okat, a Latorca InterCity-t és a Körös IC bukaresti közvetlen kocsijait.   
A Budapest-Nyugatiból 0:48-kor induló szobi személyvonat és a 0:43-kor induló szolnoki személyvonat a teljes útvonalon még a nyári időszámítás szerinti indulási időpontok alapján halad.  A Nyugati pályaudvarról 2:45-kor Szolnokra induló vonat, a Lajosmizséről 2:45 perckor a fővárosba induló személyvonat, a Szolnokról Budapestre 2:58-kor és a Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre 3:00-kor induló vonat a teljes útvonalon már az átállított óra szerint startol a vasútállomásokról. A Debrecenből 2:36-kor Budapestre induló sebesvonat és a Debrecenből 2:20 perckor Nagykerekibe induló személyvonat már a téli időszámítás szerint közlekedik a teljes útvonalán, vagyis Debrecenben megvárják az óraigazítást. 

Mindezekről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) olvasható, illetve a MÁVDIREKT vonalain, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon, Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon kérhető.
MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG
Telefon: (06-1) 511-3186    E-mail: sajto@mav.huwww.mavcsoport.hu


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés