Ugrás a tartalomhoz

Program a sport népszerűsítéséért (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szivacskézilabdákat, kézilabda kapukat egyéb eszközöket kapott a Mező Ferenc Tagiskola a Sport legyen a Tied! elnevezésű program keretében.

 

A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával még tavaly indította el a Sport legyen a Tied! programot, amelyet 2016-ban is folytattak. A kezdeményezés fő célja, hogy növeljék a sportágak utánpótlás-bázisát, az iskolások körében népszerűsítse a különböző sportágakat.

 

 
A program keretében 13 sportági szakszövetség összesen több, mint 1100 intézmény kap sportág specifikus eszközöket. A résztvevő iskolák közül 200 helyszínen sportot népszerűsítő bemutatót is szerveznek. Az akcióban a mezőkövesdi Mező Ferenc Tagiskola is részt vesz, ahol október 26-án a diákok a kézilabdával, annak alapjaival ismerkedtek meg. 
Az eseményen Takács Józsefné, az intézmény igazgatója mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy a program révén az iskola két kézilabda kaput, több szivacskézilabdát és egyéb, az ehhez a sporthoz szükséges eszközöket kapott. 
A megnyitón Varga Péter, a Magyar Diáksport Szövetség képviselője bemutatta a Sport legyen a Tied! program célját. Kiemelte, hogy ezzel a kezdeményezéssel is azt szeretnék elérni, hogy minél több kisiskolás megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő mozgásformát, amelyet akár a jövőben profi sportolóként is gyakorolhatnak. 
Az esemény zárásaként, Fügedi Csaba, az MKC utánpótlás edzője a gyerekek bevonásával tartott egy mintegy egy órás foglalkozást, amelyben a tornaterembe ellátogató iskolások megismerkedtek a kézilabda alapjaival, láthatták, hogyan zajlik, hogyan épül fel egy-egy edzés. 

M. Zs.

Kapcsolódó hírek