Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi sikerek

Mezőkövesd hírei

Két győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Ligakupában. Kézilabdázóink a PLER-Budapest és a Cegléd vendégeként is megszerezték a két pontot.

 

A közelmúltban életre hívott sorozatban összesen 10 együttes, a nemzetközi kupaindulók kivételével az összes NB I-es, valamint két másodosztályú klub szerepel. A csapatok oda-visszavágós alapon, körmérkőzéses rendszerben játsszák le a csoportmeccseket, melynek befejezését követően a kvintettek első két helyezettje jut az elődöntőbe. Az A csoportban a Gyöngyös, a Balmazújváros, az Eger, a Komló és a Dabas, míg a B csoportban a Mezőkövesd és a Cegléd mellett az Orosháza, a PLER és a Vác szerepel.

SZOROS MECCSEK Csapatunk két idegenbeli mérkőzéssel kezdte szereplését a sorozatban. Molnár Ferenc tanítványai november 2-án a fővárosban, az NBI/B-s PLER-Budapest vendégeként léptek pályára először. Az első félidő nagy részében a hazaiak voltak jobbak, ennek eredményeként a pestiek 16-15-ös vezetéssel vonulhattak szünetre. Csapatunk fordulás után feljavult és nagy küzdelemben végül 31-30-ra megnyerte a mérkőzést.
Kéziseink három nappal később az első osztályú Cegléd otthonában vizitáltak. Az összecsapáson mindkét gárda hullámzó teljesítményt nyújtott, hol a hazaiaknál, hol csapatunknál volt az előny. Molnár Ferenc együttese a hajrában higgadtabban és pontosabban kézilabdázott, ennek köszönhetően 29-28-ra győzött és két mérkőzés után négy ponttal vezeti a B csoportot.
Az MKC a Ligakupában legközelebb december 7-én, szerdán 18 órakor játszik, amikor is a PLER-Budapest gárdáját fogadja majd a Városi Sportcsarnokban.

VÉRADÁS A MECCS ELőTT Kéziseink a bajnokságban legközelebb november 12-én, szombaton az Orosháza ellen lépnek parkettre. A rangadó 18 órakor kezdődik Mezőkövesden, a Városi Sportcsarnokban. A találkozó előtt, 14 órától véradást szerveznek a létesítményben. A klubnak köszönhetően a véradók ingyen tekinthetik meg a bajnoki összecsapást és egy dobozos sört kapnak ajándékba. 
B. K.

Kapcsolódó hírek