Ugrás a tartalomhoz

Elhullajtott pontok

Mezőkövesd hírei

Fontos mérkőzést veszített el városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Együttesünk az Orosházától kapott ki hazai környezetben.

 

 
 
 
 
 
Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Linamar 28-29 (14-15)

A K&H férfi kézilabda liga 9. fordulójában a közvetlen rivális Orosháza ellen lépett parkettre az MKC november 12-én. 
A találkozó elején csapatunk vezetett, de a vendégek néhány perc után átvették a játék irányítását és a félidő nagy részében többgólos előnyben voltak. A viharsarki gárda a 13. percben 8-4-re, a 19. percben pedig 12-8-ra vezetett. Kézilabdázóink a hajrában utolérték ellenfelüket, azonban az orosháziak Milas góljával közvetlenül a szünet előtt visszavették a vezetést.
Kéziseink fordulás után fej-fej mellett haladtak a vendégekkel, de az MKC csak egyszer, 21-20-nál állt jobban ellenfelénél. Együttesünk a végsőkig küzdött a pontszerzésért, azonban nagy küzdelemben vereséget szenvedett és 2 ponttal továbbra is sereghajtó az NB I-ben.
– Sajnos egy az egyben lekopíroztuk a mai mérkőzés elejét a gyöngyösi találkozóval. A második félidőben, amikor vezethettünk volna rengeteg technikai hibát vétettünk, és ez megbosszulta magát – mondta Holló Balázs, az MKC kapusa.

VÁCI LÁTOGATÁS Kézilabdázóink legközelebb Vácon lépnek pályára bajnoki mérkőzésen. A találkozót november 20-án, vasárnap 18 órától rendezik meg a Duna-parti városban.

SIKERES AKCIÓ Az MKC - Orosháza bajnoki találkozó előtt, 14 órától véradást szerveztek a Városi Sportcsarnokban. A Mezőkövesdi KC jóvoltából a véradók ingyen tekinthették meg a bajnoki összecsapást és egy dobozos sört kaptak ajándékba. Az akció jól sikerült, így a Magyar Vöröskereszt és a kézilabda klub tavasszal is szervezni fog véradást.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE-Linamar 28-29 (14-15)
Mezőkövesd, 700 néző. V: Herczeg Péter és Südi Péter
MKC: Kovács J. - Vaskó 2, Grigorjev 2, Radnic 4, Trivkovics 1, Vukic, Szepesi 5 (2). Csere: Holló B. (kapus), Szelviaszjuk 1, Grünfelder 2, Lókodi 9, Hangyel, Kiss R. 2 (1), Pordán, Kovács B., Gulás. Edző: Molnár Ferenc
Orosháza: Herjeczki - Komporály 1, Ferenczi 6, Buday 2 (1), Milas 5, Markoszki 3, Németh L. 3. Csere: Miklós G. (kapus), Pásztor M., Oláh T., Morva, Radojevics 6 (1), Döme, Bella, Németh G., Tárkányi 3. Edző: Vladan Jordovics
Hetesek: 5/3, illetve 4/2
Kiállítások: 10, illetve 10 perc

Kapcsolódó hírek