Ugrás a tartalomhoz

Szép győzelem a Videoton ellen (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC 2-1 (1-1)

Bravúros sikert ért el városunk felnőtt csapata a bajnoki címre esélyes székesfehérváriak ellen a pontvadászat hétvégi játéknapján. Labdarúgóink zsinórban az 5. mérkőzésükön nem találtak legyőzőre.

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a 2. helyezett Videoton gárdája látogatott városunkba november 19-én. Az elmúlt hetekben mindkét együttes meggyőzően és eredményesen játszott. Csapatunk négy mérkőzésen 13 pontot szerzett, míg a Videoton a legutóbbi három meccsén összesen 10 gólt rúgott. 

 
 
A HAJRÁBAN DőLT EL A találkozó elején a dunántúliak többször veszélyeztették a kövesdi kaput, azonban a 8. percben mégis együttesünk szerzett vezetést. Egy formás támadás végén Molnár ívelt remekül középre, a védőjét megelőző Kink közelről a jobb alsó sarokba bólintott. Ezt követően is a vendégek irányították a játékot és a 27. percben egyenlítettek; Lazovic kiugratását követően Scepovic helyezett higgadtan a bal alsó sarokba.
Fordulás után kiegyenlített játékot láthattak a drukkerek. Az első öt percben itt is-ott is volt egy ígéretes távoli lövés, előbb Kink, majd Feczesin tüzelt centikkel a kapu mellé. A 68. percben Bacelic-Grgic bombáját mentette szögletre Kovácsik, öt perccel később a túloldalon Géresi remek kapáslövését szedte ki óriási bravúrral Tujvel a jobb felsőből. A jó iramú és színvonalú összecsapás a 87. percben dőlt el, amikor is Bacelic-Grgic villámgyorsan elvégzett szabadrúgását követően Strestík lőtt a jobb felső sarokba, így együttesünk megnyerte a mérkőzést.
– Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk a bajnokságban. Az első félidő nagyjából rendben volt, ekkor sok helyzetet tudtunk kidolgozni, ezeket ki kellett volna használni. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, mindkét csapatnak adódtak gólszerzési lehetőségei, azonban ilyen szinten nem kaphatunk ilyen gólt, illetve gólokat – értékelte az összecsapást Henning Berg, a Videoton vezetőedzője.
– Egész héten úgy készültünk, hogy nyerni akarunk. Véleményem szerint mindkét csapat jól játszott, de mi eggyel több gólt rúgtunk. Minden mérkőzésen szeretnék bravúrt elérni, hiszen ez kell ahhoz, hogy nyerni tudjunk – mondta Tomás Tujvel, együttesünk kapusa, aki több nagy védéssel járult hozzá a győzelemhez.
– Nagyon jó mérkőzés volt, mindkét csapat győzelemre játszott. Jól reagáltuk le a dolgokat, a második félidőben sok párharcot tudtunk megnyerni. Örülök, hogy sikerült elérnünk, amit elterveztünk. Azt gondolom, ez a győzelem óriási eredmény a klub életében, csak gratulálni tudok mindenkinek – emelte ki Pintér Attila vezetőedző, aki a játékosok mellett a szurkolókat is megdicsérte.

ÖTÖDIK HELYEN Labdarúgóink 6. győzelmüket aratták a bajnokságban, és továbbra is őrzik jó formájukat, hiszen a legutóbbi öt összecsapáson egy döntetlen mellett a 4. sikerüket könyvelhették el. A kiváló sorozatnak köszönhetően 23 ponttal immár az 5. helyen áll a tabellán Pintér Attila gárdája.

KECSKEMÉT UTÁN PEST Csapatunk legközelebb november 26-án, szombaton 15 óra 30-tól az Újpest vendégeként lép majd pályára. A találkozót a fővárosiak stadionjának felújítása miatt Kecskeméten, a Széktói Stadionban rendezik meg. 
A Pintér-fiúk három nappal később, azaz november 29-én, kedden 16 órától Budapesten, a REAC vendégeként játszanak majd a Magyar Kupa 8. fordulójában.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC 2-1 (1-1)
Városi Stadion, 2005 néző, vezette: Vad II. István (Albert, Berettyán)
Mezőkövesd: Tujvel – Gohér, Vági, Hudák, Szeles, Strestik, Mevoungou, Kink (Vosahlik 74.p.), Molnár (Pauljevic 58.p.), Tóth B. (Bacelic-Grgic 46.p.), Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
Videoton: Kovácsik – Vinicius, Fiola, Lazovic, Loic, Pátkai (Géresi 60.p.), Juhász R., Szolnoki, Scepovic, Feczesin, Hadzic. Vezetőedző: Berg Henning Stille

Gólok: Kink (9.p.), Strestik (87.p.) ill. Scepovic (27.p.)

 

Kapcsolódó hírek