Ugrás a tartalomhoz

Drámai végjáték

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló 27-28 (14-17)

Időntúli hétméteresből kapott góllal maradt alul a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a Komló ellen lejátszott hazai bajnoki találkozón. Együttesünk hétvégén az újonc Budakalászt látja vendégül. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga 11. fordulójában újabb nagyon fontos mérkőzés várt Molnár Ferenc csapatára, mivel a középmezőnyben tanyázó Komló érkezett városunkba november 26-án.

NAGY KÜZDELEM Az MKC jól kezdett, a 7. percben 5-3-as előnyben voltak kézilabdázóink. A folytatásban viszont feljavultak a vendégek, akik egyenlítettek és megfordították az eredményt. Az MKC főleg védekezésben nyújtott gyenge teljesítményt, így Kilvinger Bálint tanítványai a szünetig három gólos fórt harcoltak ki. 
A játék képe hosszú ideig nem változott a második félidőben sem, a dunántúliak magabiztosan őrizték előnyüket, a 44. percben 23-18-ra vezettek. Molnár Ferenc csapata a hajrában ledolgozta hátrányát, Kovács Bence találatával 26-26-ra módosult az eredmény másfél perccel a meccs vége előtt. Az izgalmas, sok hibával tarkított összecsapást végül egy időn túl hétméteres döntötte el, amit Markovic értékesített.
– Az első félidőbe bealudtunk, majd fordulás után jól hatástalanítottuk ellenfelünk kulcsembereit. Támadásoknál az irányítónk kivételével kicsit tempót vesztett a játékunk, labda nélkül keveset mozogtunk – mondta a jól játszó, 4 gólig jutó Kovács Bence.
– Szeretnék gratulálni a Mezőkövesdnek. Az első félidő jól alakult számunkra, viszont fordulás után feljavult ellenfelünk és kiélezett lett a végjáték. A mai mérkőzésen nagyot küzdöttünk, örülök a győzelemnek – mondta Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője.
– Az első félidőben gyermeteg hibákat vétettünk, viszont szünet után jól védekeztünk és a kapusteljesítményünk is feljavult, de sajnos a végjátékban veszítettünk. Tesszük a dolgunkat, bízom benne, hogy a Budakalász ellen sikerül győznünk  – emelte ki Molnár Ferenc vezetőedző.
A Mezőkövesd 3 egységgel jelenleg a 13. helyen áll a tabellán.

ÚJONC ÉRKEZIK Kézilabdázóink a bajnokságban legközelebb december 3-án, szombaton 18 órától az újonc Budakalászt fogadják majd a Városi Sportcsarnokban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Sport36 Komló 27–28 (14–17)
Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás és Unyatinszki Tamás
MKC: Kovács J. – Vaskó 5, Grigorjev, Radnics 2, Trivkovics, Lókodi 3, Szepesi 2 (1). Csere: Holló B. (kapus), Gulás, Kovács B. 4, Pordán, Kiss R. 3 (3), Grünfelder 1, Vukics 3, Selvasjuk 4. Vezetőedző: Molnár Ferenc
KBSK: Selymes – Gebhardt 1, Obradovics 2, Szögi 2, Trkulja 2, Jerkovics 6, Markovics 7 (3). Csere: Granics (kapus), Szöllősi 3, Bujtár, Marcsek 1, Kékesi 2, Kiss B., Sebestyén, Wéber 1, Pethő 1. vezetőedző: Kilvinger Bálint
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3 

Kapcsolódó hírek