hu en de pl
ma 2019. december 7. (szombat) 15:42 Ambrus névnapja van

A hit lángja

Meggyújtották az első gyertyát városunk adventi koszorúján november 27-én.


Mezőkövesd Város Önkormányzata az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is megszervezi a közös, városi adventi gyertyagyújtásokat. 
Advent első vasárnapján elsőként Mezőkövesd Város Fúvószenekarának műsorát hallgattuk meg, majd a Mező Ferenc Tagiskola diákjai mutatták be a karácsony hangulatát idéző összeállításukat. A Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület tagjai énekkel és versekkel készültek az alkalomra.
A Szent László templom előtt megrendezett ünnepségen dr. Medvegy János apát, plébános megáldotta a Matyó Kertbarát Klub Egyesület által készített adventi koszorút, majd meggyújtotta az első, a hitet jelképző gyertyát.
Az eseményen a Mezőkövesdi Karitász Csoport tagjai várták az adományokat  az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű akció keretében. 
Az ünnepség zárásaként forralt borral és meleg teával várták a jelenlévőket. 
November 27-én délután az adventi műsorral egy időben felkapcsolták városunk ünnepi díszkivilágítását a Mátyás király utcán, a Szent László és Hősek terén is. 
A második közös adventi gyertyagyújtás december 4-én, a harmadik december 11-én, míg az utolsó alkalom december 18-án lesz.

M. Zs.

Kapcsolódó képek:Vissza

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés