Ugrás a tartalomhoz

Szalagavató: a végzősök estéje (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nyolc végzős osztály adott műsort a Széchenyi István Katolikus Középiskola Szalagavató Ünnepségén.

A Közösségi Házban november 25-én a tanulók szórakoztató műsorával kezdődött. A fiatalok előadásában énekes, zenés, táncos és humoros jeleneteket egyaránt láthattak a meghívott vendégek. Megtekinthették egyebek mellett Bellus István: Kertész áruház című jelenetét, de a Hófehérke és a hét törpe modern kori feldolgozása, valamint egy különleges Kalapos tánc is széles mosolyt csalt a nézőtéren helyet foglalók arcára. A jelenlévők megtudhatták azt is, hogyan látják, látták, illetve élték át az iskolában eltöltött éveket a diákok, amit tréfás, énekes formában mutattak be a jelenlévőknek. 
Ezen felül olyan ismert dallamok is felcsendültek, mint Máté Pétertől a Hinni kell, a Hooliganstől a Küzdj az álmodért, vagy az Ismerős Arcok zenekartól a Nélküled című sláger. Ezen felül például keringő és mezőségi táncok is szerepeltek a gyerekek műsorában.

 
 
IGAZGATÓI KÖSZÖNTő Csirmaz István, a Széchenyi István Katolikus Középiskola igazgatója beszédében elsőként megköszönte a diákok műsorát, akik az ünnepségen is megmutatták, hogy milyen sokat fejlődtek az oktatási intézményben eltöltött évek alatt. Köszönetet mondott többek között a fenntartónak, az Egri Főegyházmegye vezetőinek, valamint az iskola minden dolgozójának azért, amiért mindent megtettek és tesznek, hogy a tanulók eladható tudást szerezzenek. Hozzátette, ez a tudás hozzásegíti őket ahhoz, hogy a jövőjüket megtalálva, boldog családban, kiegyensúlyozott testi, valamint lelki állapotban nőjenek fel és éljenek.
Ezt követően dr. Medvegy János apát, plébános köszöntötte a diákokat és megáldotta a végzősök szalagját.
Az ünnepség fénypontjaként az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a diákok karjára.
B. K. 

Kapcsolódó hírek