Ugrás a tartalomhoz

Nyolcaddöntős a Mezőkövesd

Mezőkövesd hírei

REAC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (1-1)

Bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapata. Labdarúgóink az NB III-as REAC gárdáját búcsúztatták november 29-én. (Fotó: MLSZ)

A sorozat 8. fordulójában, Budapesten lejátszott összecsapás remekül kezdődött együttesünk számára, ugyanis egy szép támadás végén Kink jól helyezett lövésével már a 8. percben előnyhöz jutottunk. A hazaiak azonban villámgyorsan válaszoltak, egy gyors akciót követően Kiss lőtt higgadtan a bal alsó sarokba a 12. percben. A szünet előtt négy perccel megfogyatkoztak a fővárosiak, ugyanis Pfister megkapta a második sárga lapját a mérkőzésen, így a játékvezető kiállította a rákospalotai játékost.
Fordulás után egyre nagyobb mezőnyfölényben futballozott együttesünk és ez a 66. percben gólt eredményezett. Molnár életerős távoli lövését követően Tóth éppen Nicorec elé ütötte a labdát, a középpályás 8 méterről kapásból a léc alá bombázott. Hét perccel később egy szépen kijátszott akció végén Bacelic-Grgic gurított okosan a kapuba. A 85. percben tovább nőhetett volna a különbség, de Strestík büntetője a kapufán csattant.

KÉT MÉRKőZÉS Csapatunk megérdemelt győzelmet aratott, és bejutott a sorozat legjobb 16 csapata közé, ahol a Pintér-fiúk februárban lépnek majd pályára. Labdarúgóink a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében oda-visszavágós párharcban fognak dönteni a legjobb 8 közé jutásról.

JÖN A FRADI Együttesünk december 3-án, szombaton 15 óra 30-kor a Ferencvárost látja vendégül a Városi Stadionban. A mérkőzés előtt folytatódik a Mezőkövesd Zsóry FC és a Magyar Vöröskereszt közös játékgyűjtő jótékonysági akciója, melynek keretében ismét várják a szurkolói felajánlásokat a stadion bejáratainál.
A labdarúgók idei utolsó bajnoki mérkőzésüket december 10-én, 15 óra 30-kor játsszák le a Budapest Honvéd vendégeként.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

REAC – Mezőkövesd Zsóry 1-3 (1-1)
Budai II László Stadion, 400 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid) 
REAC: Tóth D. – Kutai, Nagy G., Balázs, Pesti, Kollár, Kiss T., Papp Gy. (Papp K.), Lászka (László), Pfister, Pálmai (Pásztor). Vezetőedző: Dinka Balázs
Mezőkövesd: Tujvel, Baracskai, Devecseri, Szeles (Strestík), Tóth B. (Mevoungou), Hegedűs, Nicorec, Pauljevics, Molnár (Sós), Bacselics-Grgics, Kink. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólok: Kiss T. (12.p.), ill. Kink (8.p.), Nicorec (66.p.), Bacselics-Grgics (73.p.)
Kiállítva: Pfister (40.p.) 

Kapcsolódó hírek