Ugrás a tartalomhoz

Megkezdődött a 2011/2012-es tanév

Mezőkövesd hírei

Mindenhol fórumon azt hallhatjuk, hogy sajnos egyre kevesebb gyermek születik. Ez a szomorú tény már a mezőkövesdi általános iskolák tanulói létszámán is nyomát hagyja. Azonban az iskola tanárai így is szívvel lélekkel készülnek a szeptemberi kezdésre.

„Az iskola felkészült arra, hogy zökkenőmentesen el tudjuk kezdeni a tanévet. A tanárok már augusztus 22-e óta dolgoznak és készülnek a 2011/2012-es tanévre. A tanévnyitó értekezleteken elkészültek a tantervek és az órarendek is. Akinek gyermeke van, tudja, hogy karácsony után talán az iskolakezdés érinti legjobban a családok anyagi helyzetét. Azonban az állam támogatja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tankönyveinek költségét.” – mondta el Gál János, a MÁAMIPSZ igazgató.

A mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Szakközépiskola tanulói azonban idén is 700-as létszámmal kezdik az új tanévet, mely ismét öregbíti a gimnázium hírnevét és tekintélyét.

„Az előző évekhez hasonlóan, idén is sikerült az indítható első osztályok létszámát feltölteni. Öt nappali rendszerű képzésben részvevő osztályt indítunk, ebből az egyik osztály öt évfolyammal, a többi pedig négy évfolyammal összesen 162 fővel indul. Emellett érettségi utáni szakképzést, utazási ügyintéző és logisztikai ügyintéző szakképzést is indítunk.” – emelte ki Juhász Jánosné a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója.
 
Nemcsak Mezőkövesden, hanem a kistérségben is készülnek az új tanévre, melynek jegyében tanévnyitó értekezletet tartottak a kistérségi oktatási intézmények vezetői augusztus 27-én. Az értekezleten Kiss László, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Fekete Zoltán polgármester nyitotta meg az eseményt, aki kiemelte, hogy az önkormányzat elvégeztette a nyári karbantartási munkálatokat az oktatási intézményekben, melyre 15 millió forintot fordítottak. Második napirendi pontban Társy József, a B-A-Z megyei Kormányhivatal kabinetfőnöke adott tájékoztatást az idei tervekről, valamint az oktatás átalakításának legfontosabb elemeiről. Ebben a tanévben még nem lesz jelentős változás az oktatás rendszerében, viszont jövőre nagy átalakulás várható a magyar közoktatásban.
„A következő tanév kezdetéig fel kell építeni azt a hálózatot, amely az új szabályozók alapján egy teljesen más logika mentés és más intézményfenntartói jogosultságokkal fog működni.” – mondta el Társy József.
A szeptemberben kezdődő tanévhez sok sikert és kitartást kívánunk a diákoknak és a tanároknak egyaránt! 
 
 

 

Kapcsolódó hírek