Ugrás a tartalomhoz

Sima vereség Egerben

Mezőkövesd hírei

Eger SBS Eszterházy – Mezőkövesdi KC 30-22 (15-11)

Nyolcgólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata az Egerben rendezett szomszédvári rangadón. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga 15. fordulójában a közvetlen rivális Heves megyei gárdával találkozott együttesünk december 17-én. Az összecsapáson debütált Janó Pál, az MKC új vezetőedzője.
Annak ellenére, hogy szinte végig lépéselőnyben voltak az egriek, az első 20 perc kiegyenlített küzdelmet hozott. A hazaiak közül főként Dobó volt elemében, azonban csapatunk tartotta a lépést, a 21. percben 8-7-re vezettek a házigazdák. A hátralévő időben azonban feszesebben védekeztek a hazaiak, miközben a támadójátékuk is feljavult; hét egri gól mellett csak négy kövesdi találat született a szünetig.
A második játékrész katasztrofálisan kezdődött, a házigazdák fordulás után állva hagyták csapatunkat. Kéziseink védekezésben és támadásban is gyengén teljesített és a 41. percben már kilenc gólos, 22-13-as hátrányban voltak, amivel gyakorlatilag eldőlt az összecsapás.
Az MKC 15 mérkőzés után az utolsó, 14. helyen áll a tabellán 3 ponttal.
Csapatunk legközelebb február 2-án, Szegeden játszik majd bajnoki mérkőzést.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Eger SBS Eszterházy - Mezőkövesdi KC 30–22 (15–11)
Eger, 800 néző. V: Hargitai Gábor és Markó Gábor
Eger: Stochl – Lezák 6, Radojevics 4, Dobó 9, Petró 4, Szabó P., Antl 6 (3). Csere: Repóth (kapus), Bajorhegyi, Kiss G., Dutra 1, Menyhárt. Vezetőedző: Tóth Edmond
MKC: Kovács J. – Radnics 2, Grigorjev 4, Grünfelder 1, Trivkovics, Lókodi 7, Szepesi 3 (3). Csere: Holló B. (kapus), Vukics 1, Vaskó, Gulás 4, Pordán, Szelvaszjuk, Kiss R. Vezetőedző: Janó Pál
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3 

Kapcsolódó hírek