Ugrás a tartalomhoz

Változások a tömegközlekedésben

Mezőkövesd hírei

December 11-én lépett életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend, valamint új rend szerint közlekednek a helyi járatú autóbuszok Mezőkövesden.

A vasúti menetrend legfontosabb változása, hogy Budapest és Miskolc, valamint Sátoraljaújhely között módosult a menetrendi struktúra. A Budapest és Sátoraljaújhely között közlekedő sebesvonatok Kál-Kápolna és Sátoraljaújhely között mindenhol megállnak, további közvetlen budapesti eljutást biztosítva a Füzesabony és Miskolc közötti települések lakóinak. Füzesabony és Miskolc között a személyvonatok közlekedési rendje pedig a sátoraljaújhelyi sebesvonatokhoz igazítva változott meg. 
A tanulmányi időszak pénteki, illetve vasárnapi napjain közvetlen InterCity-vonatok közlekednek Budapest és Sátoraljaújhely között.
Emellett Budapest több elővárosi vonalán is bővül a járatok száma, valamint a fővárosból Egerbe, illetve Veszprémbe naponta, Békéscsabára munkanapokon új, modern Flirt motorvonatok közlekednek. 
A menetrendi információk részletesen elérhetők a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon a belföldi utazás/menetrend menüpontban, az ELVIRA internetes menetrendi keresőben, illetve a Vonatinfó mobiltelefonos applikációban.

Módosul a helyi buszközlekedés
December 11-től a mezőkövesdi helyi autóbusz közlekedés menetrendje is megváltozott, amely összesen 21 járatot érint. Az új menetrendet városunk honlapján a Közérdekű információk menüpont alatt, a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. honlapján, www.mezokovesdi-vgzrt.hu oldalon olvashatják részletesen.

Kapcsolódó hírek