Ugrás a tartalomhoz

Elindult a munka

Mezőkövesd hírei

Megkezdte a felkészülést a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a tavaszi szezonra. Kézilabdázóink januárban öt Liga Kupa mérkőzés fognak lejátszani.

Janó Pál vezetőedző irányításával kezdte meg a munkát a csapat, melynek keretéhez Holló, Vaskó, Lókodi és Radnics január 5-én csatlakozik. Együttesünk tétmérkőzésekkel hangol majd a február elején folytatódó bajnoki és Magyar Kupa küzdelmekre. Az MKC az első két hazai Liga Kupa mérkőzését Füzesabonyban fogja lejátszani.
Kézilabdázóink a Grundfos Tatabánya KC gárdáját február 2-án, csütörtökön 18 órától fogadják majd a Magyar Kupában, míg két nappal később Szegeden lépnek parkettre bajnoki mérkőzésen.

VÁLOGATOTT MÉRKőZÉSEK A mindössze kéthetes téli szünet sem telt tétlenül, hiszen több mezőkövesdi játékos is nemzetközi válogatott mérkőzésen lépett pályára. Holló Balázs, Vaskó Péter, Szepesi István és Lókodi Gergő a magyar B-válogatott tagjaként a lengyel B-válogatott ellen játszott két felkészülési mérkőzést december 28-án és 29-én Kielcében. Kézilabdázóink először 22-22-es döntetlent értek el, míg másnap 25-22-re győztek. Az MKC játékosai közül mindenki lehetőséget kapott, Szepesi 4, Lókodi 3, míg Vaskó 1 gólt lőtt a két meccsen. Vaskó december 21-e és 23-a között a a világbajnokságra készülő magyar felnőtt válogatottal is együtt gyakorolt. A franciaországi vb-re utazó keretben helyet kapott Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged mezőkövesdi beállósa.
Kovács Bence a magyar junior válogatott tagjaként rész vett a Négy Nemzet Tornája elnevezésű felkészülési viadalon, ahol kéziseink 34-24-re legyőzték Oroszországot, 25-22-re Szlovéniát és 32-27-re Horvátországot. Kovács Bence két góllal járult hozzá a tornagyőzelemhez.
B. K.

Az MKC menetrendje február 4-ig:

január 14. (szombat) 18 óra: Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE (helyszín: Füzesabony)
január 21. (szombat) 18 óra: Mezőkövesdi KC – Váci KSE (helyszín: Füzesabony)
január 24. (kedd) 17 óra: Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC
január 27. (péntek) 18 óra: Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Linamar
január 29. (vasárnap) 18 óra: Váci KSE – Mezőkövesdi KC
február 2. (csütörtök) 18 óra: Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC (Magyar Kupa)
február 4. (szombat) 18 óra: MOL-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC (K&H Liga mérkőzés)

Kapcsolódó hírek